Гирьовий спорт – спорт для всіх

21 червня 2022, 14:47

 18 червня 2022 року в м. Києві в рамках соціальної кампанії «Не лінуйся! Рухайся!» Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за сприяння Міністерства молоді і спорту України був проведений фізкультурно-оздоровчий захід.

     У межах реалізації заходу відбулися: спортивні тренування, майстер класи і змагання з різних видів спорту. Не зважаючи на різний рівень підготовки учасників, у всіх була можливість випробувати себе в ознайомчому тренуванні. Також мали змогу взяти участь у випробуваннях і діти. Дуже цікаві змагання відбулися з доступною вагою гир і навіть учасники, які не є гирьовиками мали можливість змагатись з досвідченими спортсменами.
 
     Гирьовий спорт зараз має посісти особливе місце у програмі розвитку спорту в Україні, адже він є військово-прикладним видом спорту і відіграє важливу роль у фізичній підготовці населення, адже розвиває такі якості як сила і витривалість, що є вкрай необхідними для протистояння військовій агресії.
     Серед жінок абсолютною чемпіонкою стала Євгенія Кедич (гуманітарно-педагогічний факультетспеціальність «Фізична культура і спорт»).
     Серед чоловіків перші місця у своїх категоріях посіли Роман Марченко (ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження), Олександр Щербина (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт»), Ілля Фурса (ф-т захисту рослин біотехнологій і екології), який є членом Національної збірної команди України з гирьового спорту. Друге місце виборов Петро Шишков (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт»). 
     Також в цьому заході взяли участь наші абітурієнти, які обрали спеціальність 017 в НУБіП УкраїниАндрій Авраменко та Владислав Горбаченко. Андрій посів 1 місце в категорії 68 кг, Владислав став 2-м в категорії 63 кг.
 
     Дякуючи медіа підтримці було дуже багато людей, які зацікавились гирьовим спортом для саморозвитку.
 
 Віталій Андріяш,

викладач кафедри фізичного виховання 

 

 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook