Завершення освітнього процесу-успішний захист магістерських кваліфікаційних робіт на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК

22 грудня 2021 року

     В останні грудневі дні (17-21 грудня) відбулися захисти магістерських кваліфікаційних робіт студентами денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» освітніх програм "Технології зберігання, консервування та переробки мꞌяса", "Технології зберігання та переробки водних біоресурсів" та вперше відбувся захист робіт за ОП "Нутриціологія".

     Захист магістерських робіт проходив із дотриманням вимог Положення «Про підготовку і захист магістерської роботи у НУБІП України». Усі магістерські роботи пройшли перевірку на плагіат, отримали рецензії фахівців галузі та були представлені на розгляд екзаменаційної комісії.

     Із вступним словом до здобувачів та членів екзаменаційної комісії звернулась Лариса Баль-Прилипко, декан факультету, д.т.н., професор яка зачитала наказ ректора про створення ЕК, розпорядження про допущення до захисту студентів, звіт про результати автоматизованої перевірки кваліфікаційних робіт на наявність плагіату, побажала усім продуктивної роботи, а здобувачам – бути впевненими у своїх виступах з представлення результатів досліджень та відповідях на запитання.

     Головою комісії призначено Людмилу Дерев’янко - професора кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, доктора біологічних наук, старшого наукового співробітника. До складу комісії увійшли в.о. завідувача кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Наталія Слободянюк; доценти кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, кандидати технічних наук Оксана Штонда, Олександр Савченко, Юлія Крижова та Наталія Голембовська.

 

 

     Під час захисту магістерських кваліфікаційних робіт здобувачі ОС «Магістр» презентували комісії результати своїх власних досліджень за темами робіт, що дало можливість оцінити їх, а також встановити теоретичний та практичний рівень володіння матеріалом здобувачів. Слід відмітити, що теми магістерських робіт мали інноваційний та неординарний характер.

 

     В умовах карантину магістри, під організаційно-методичним керівництвом науково-педагогічних працівників,  вправно поєднували виготовлення інноваційних продуктів в умовах сучасних лабораторій кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів та проведення експериментальних досліджень, адже магістерська робота – це самостійна індивідуальна кваліфікаційна робота з елементами дослідництва та інновацій, яка є підсумком теоретичної та практичної підготовки магістрів де одним з головних завдань - проведення експериментальних досліджень.

      На всі запитання, які члени комісії задавали здобувачам, були отримані чіткі, лаконічні та аргументовані відповіді. Присутні на захистах керівники магістерських робіт у своїх виступах позитивно характеризували як самих здобувачів, так і виконані ними роботи.

     Магістерська робота студентів-харчовиків є прикладним науковим дослідженням, що поєднує наукову і науково-дослідну роботу, спрямовану на отримання і використання знань для практичної реалізації формування в Україні індустрії здорового харчування. Бажаним кінцевим результатом магістерської роботи є рекомендації щодо створення інноваційних технологій та інноваційних харчових продуктів.

     Оголошуючи результати захисту, присутні відмітили високий рівень підготовки, актуальність і новизну проведених здобувачами досліджень, їхню теоретичну і, особливо, практичну цінність.

     Екзаменаційна комісія відмітила, що представлені магістерські роботи були виконані на актуальні та перспективні теми, найбільш цікавими були:

 - Удосконалення технології варених ковбасних виробів з використанням нетрадиційної сировини (Пилипенко І., Бондаренко Г., Бобровська М., Волхова Т., Чава К.);

    - Удосконалення технології ковбасних виробів для дієтичного харчування (Москаленко І.); 

     - Удосконалення технології риби холодного копчення типу «Кіпперс» (Кислиця Я.);

     - Удосконалення технології мусових подуктів з гідобіонтів (Семененко Т.);

     - Удосконалення технології рибних рулетів гарячого копчення (Ткаченко О.);

     - Удосконалення технології рибних зразів (Рогожина А.).

   Декан факультету Лариса Баль-Прилипко відмітила підготовку комплексної кваліфікаційної магістерської роботи (внутрішньогалузей проєкт) студентами ОП "Технології зберігання, консервування та переробки мꞌяса" та "Технології зберігання та переробки водних біоресурсів", виконану на тему: "Удосконалення технології варених ковбасних виробів з використанням нетрадиційної сировини" на замовлення ТОВ "СавинПродукт".

     Члени Екзаменаційної комісії залишилися задоволеними ґрунтовними доповідями наших студентів та побажали майбутнім випускникам  успіхів та професійних звершень!

       Вітаємо наших магістрів та щиро зичимо їм неймовірної життєвої наснаги та бажання досягати нових значних висот!

Валентина Ісраелян, Анастасія Іванюта,
секретарі ЕК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook