Василь Моісєєв: виставка картин «У ветерана мирний настрій»

7 грудня 2021 року
     Під таким гаслом у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» проходить виставка картин начальника відділу комплексної безпеки та експлуатаційно-технічних засобів об’єктів охорони нашого університету Василя Моісєєва.
 
     Виставка була відкрита напередодні Дня Збройних Сил України, тож не дивно, що її прийняв саме цей унікальний музей з багатовіковою історією (Київська фортеця є комплексом оборонних споруд Києва, який формувався протягом 15-ти століть). Музейні експозиції розповідають про історію фортифікації з часів Трипільської культури до початку ХХ ст., про історію національних визвольних рухів в Україні; до уваги відвідувачів представлена цікава колекція військово-історичної мініатюри, найбільша в Європі колекція дореволюційної поштівки “Наполеоніана”, унікальні печатки дивізії ім. Батька Махна і УНР та багато інших артефактів. Цього ж разу «Косий капонір» став місцем і свідком мирної мистецької події, яку його стіни, мабуть, не бачили давно…
 
     Хоча виставка відкрита до Дня Збройних Сил України, її назва говорить про себе: тут немає картин, на яких зображені вибухи, кров, страждання, біль, смерть… «Наша земля втомилася від війни, ми щодня з гірким болем говоримо про воєнні дії на території України, про втрати тих, хто захищає нашу землю. Найжорстокіші випробування, величезні жертви, скалічені долі – така ціна війни. І найбільше бажання сучасних українців – мир, тому всі картини – про мирне життя», – сказав, презентуючи свої твори, Василь Володимирович.
 
     Експозиція справді вражає життєвістю: тут ясні світанки і сонячні дні, яскраві пейзажі і соковиті натюрморти. Мабуть, тому, із щирим захопленням переглянули виставку її перші відвідувачі – майбутні журналісти із гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України.
 
     А ще Василь Володимирович – член комітету Всеукраїнської організації ветеранів-прикордонників – голова Голосіївської організації ветеранів-прикордонників міста Києва, тому одними з перших на виставку завітали члени Київської організації ветеранів-прикордонників, Спілки ветеранів Афганістану, учасники бойових дій ООС (АТО). Теплі слова про побратима прозвучали з уст голови Київської міської спілки ветеранів Афганістану Миколи Гончаренка, свої враження від побаченого висловив голова ради Київської організації ветеранів-прикордонників генерал-майор запасу Сергій Савін.
         Високо оцінила картини художниця-авангардистка Марина Белостегнюк, картини якої презентувалися в Луврі:
         Вітала митця авторка пісень, співачка, учасниця відомих пісенних телепроєктів Лара Бамбізо:
         І, звісно, творчу атмосферу, душевний настрій, родинний затишок у виставковому залі підтримували працівники кафедри культурології: заслужений артист України, доцент Віктор Кавун, фахівці Анжеліка Федоренко, Тетяна Симоненко, завідувачка лабораторіями Ірина Литвиненко:
         Виставка триватиме до 13 грудня. Прийдіть – не пошкодуєте!
 
Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

  


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook