Кафедра готельно-ресторанної справи та туризму НУБіП України опановує сучасні зарубіжні практики застосування штучного інтелекту в діяльності підприємств туристичного бізнесу

У жовтні 2025 року науково-педагогічні працівники кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Економічного факультету НУБіП України та здобувачі вищої освіти спеціальностей J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», J3 «Туризм та рекреація» 3 курсу брали участь в онлайн-вебінарі «ШІ в туристичних послугах», організованому Європейською федерацією сільського туризму Ruraltour у межах ініціатив PacTS4ALL та Pact for Skills Tourism LSP та розробленому для мікро-, нано- та само зайнятих провайдерів туристичних послуг у сфері розміщення та суміжних сервісів.

 


Спікерами на вебінарі виступили стратег і тренер зі штучного інтелекту Крісто Петерсон, директор Асоціації «Austrian Farm Holidays» Ганс Ембахер, туристичний гід у Парижі Алехандра Саенс де Мієра, виноробка та підприємниця з Естонії Тііна Куулер, операційна менеджерка та керівниця якості у Sweet Accommodations з Іспанії Андреа Сантьяго.

Учасники вебінару отримали поради щодо використання ШІ у роботі підприємств туристичної галузі та індустрії гостинності, ознайомилися з реальними кейсами від малих туристичних бізнесів, а також дізналися про можливості отримання підтримки та навчання у цій сфері.

Це чудова нагода посилити цифрові навички та опанувати доступні й практичні рішення на основі ШІ, покращити навички комунікації з гостями, швидшого аналізу відгуків і підвищення якості туристичних та готельно-ресторанних послуг.

Наталія БУНТОВА,
доцент кафедри готельно-
ресторанної справи та туризму