Від навчання до роботи! 100% працевлаштування

September 1, 2021

   Всесвітньо відомий селекціонер-помолог, біолог І.В. Мічурін свого часу сказав: «Мы не можем ждать милостей от природы; взять их у неё наша задача». Під гаслом цих слів він став автором багатьох сортів плодово-ягідних культур, а також розробив унікальний метод селекції – метод віддаленої гібридизації.

   І це лише один із багатьох відомих майстрів своєї справи. Адже селекціонер – це не лише митець, що залишає свою «Джоконду» людству на віки як світове надбання, це покликання, що дає змогу обраним змінювати світ. Хто ж як не селекціонери є титанами супергероїв, які щодня боряться з непереможним злом, що віками знищує людство – голодом.

   Прикро визнавати, але таких митців стає все менше. В Україні залишилося лише два вищих навчальних заклади, що випускають у світ справжніх селекціонерів. Це наш Національний університет біоресурсів і природокористування України  та Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєва.
   Попри невеликі випуски студентів селекціонерів не кожен з них продовжує роботу в своїй сфері. На жаль…
   Тому кафедра селекції, генетики та насінництва ім. проф. О. М. Зеленського прийняла активну участь у вирішенні цієї проблеми.
   Студенти магістратури нашої кафедри вже на першому році навчання з допомогою співробітників кафедри знаходять собі цікаве місце роботи, де надалі проходять виробничу практику, успішно захищають дипломні роботи і, як висококваліфіковані фахівці, залишаються в цих компаніях провідними спеціалістами, керівниками відділів або рухаються далі до нових вершин.
   Кафедра селекції, генетики та насінництва ім. проф. О. М. Зеленського співпрацює з провідними науково-дослідними селекційними установами країни, багатьма компаніями світового рівня, потужними вітчизняними господарствами.
 
Для полегшення пошуку роботи для студентів кафедра генетики, селекції та насінництва ім. проф. М. О. Зеленського склала перелік компаній з посиланнями на вільні вакансії в них:
А ось і наші працевлаштовані студенти магістри 2-го року навчання:
 
 ТОВ "БАСФ Т.О.В.": Раков Андрій та Можарівська Марина
 
Інститут луб`яних культур НААН України: Чижов Олександр
 
«СТзОВ ім. Лесі Українки»: Дмитрук Дмитро
Ірина Шпакович
завідувач лабораторії кафедри генетики, селекції і насінництва
ім. проф. М.О. Зеленського

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook