Хто обирає селекцію

August 25, 2021

     Сьогодні такий хвилюючий день, адже сьогодні перший день навчання нових магістрів 1-го року спеціальності агрономія, ОПП «Селекція і генетика сільськогосподарських культур».

     Кафедра генетики, селекції та насінництва ім. проф. М. О. Зеленського неабияк схвильована, адже в цьому році на нашу спеціальність вступили не лише випускники Національного університету біоресурсів і природокористування України, а й з інших університетів: Білоцерківський національний аграрний університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Вінницький національний аграрний університет. Студент-іноземець вирішив змінили факультет за для навчання селекції рослин.

     Тому перший день навчання на кафедрі з магістрами пройшов у форматі знайомств з викладачами, навчальними лабораторіями, ознайомленням з планом навчання та дисциплінами.

     Магістри першого року розповіли про особисті досягнення, хоббі, досвід роботи в сфері агрономії, чому вони вибрали селекцію рослин та що їх цікавить в обраному напрямку.
     Гаркуша Олексій та Степаненко Сергій вже працюють помічниками агронома-дослідника у Всеукраїнському науковому інституті селекції (ВНІС), де займаються селекцією соняшника та бажають поглибити свої знання.
     Кравчук Вікторія також працювала у ВНІС, де допомагала у відділі селекції кукурудзи. Вікторія поступила з бажанням вивчення і освоєння сучасних методик селекції рослин.
     Манзюк Ярослав був помічником агронома в ФГ «Криниченька», де і зацікавився селекцією.
     Якобчук Сергій захоплюється збіркою ігрових комп`ютерів, Манзюк Ярослав грає в шахи, а Гаркуша Олексій грає на гітарі.

     Олівер Аду-Боаче цікавиться селекцією цукрової кукурудзи, також любить слухати музику різних країн, багато часу приділяє вивченню наукових статтей у сфері селекції.

Ірина Шпакович
завідувач лабораторії кафедри генетики, селекції та насінництва
ім. проф. М.О.Зеленського
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook