Бережанський фаховий коледж до 150-річчя від дня народження Василя Стефаника

May 20, 2021

 

01Людське щастя пересівається крізь душу,
як сонце крізь хмару,
і до неба мене вносить.
Василь Стефаник
 

111

20 травня у затишній читальній залі бібліотеки з нагоди 150-річчя від дня народження Василя Стефаника відбулася година пам’яті «Син покутського краю». На ювілейній експозиції серед квітів і вишиванок представлено портрет неперевершеного майстра, видання письменника, публіцистичні матеріали.

2573

Звучали уривки з творів та відгуки викладачок літератури (Оксани Зборівської, Ганни П’єнтак, Олександри Бойко) і студентів групи Сп-11М. Лунали поезія, музика й багато влучних слів сучасників про видатного новеліста.

89104

Навчальне відео й мультимедійна презентація допомогли студентам візуалізувати життєвий шлях і сюжети неповторного експресіоніста. Викладачки літератури деталізували образ Василя Стефаника. Хотілося донести те, що вмів він торкнутися почуттів людських, мотивувати: «Кажуть, я песиміст. І все те страшне… писав я, горіючи, і кров зі сльозами мішалися. Але коли я найшов у ваших душах такі слова, що можуть гриміти, як грім, і світити, як зорі – то це оптимізм». Власне, про великий гуманізм Василя Стефаника декламувалися й вірші Надією Сорокою і Денисом Соколовським«Людське щастя пересівається крізь душу, як сонце крізь хмару, і до неба мене вносить».

Ганна П’єнтак наголосила: «Перечитуючи Стефаника, оглядаючи подумки нашу історію, переконуємося, що щедро, занадто щедро грубе полотнище української історії вишите кам'яними хрестами недолі».

Олександра Бойко влучно підкреслила: «Любов Стефаника до русівської колиски на дужих плечах горбів, де народжувалося, виростало і вибухало на весь світ могутнє письменникове слово, переростала в велику любов до  Великої України».

12

На згадку про зустріч студенти отримали листівки про Василя Стефаника і зробили спільну світлину.

 

Оксана ЗБОРІВСЬКА,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook