Збори трудового колективу гуманітарно-педагогічного факультету: підсумки роботи в умовах нових викликів та перспективні напрями діяльності на 2021 рік

December 24, 2020
Збори трудового колективу гуманітарно-педагогічного факультету у форматі Webex-конференції відбулися 23.12.2020 року. Зібралися члени вченої ради, науково-педагогічні працівники та представники студентства факультету. Усього були присутні понад 180 осіб. Учасником зборів була представник ректорату учений секретар університету кандидат економічних наук, доцент Оксана Барановська.

     Голова профбюро факультету, завідувачка кафедри філософії та міжнародної комунікації, кандидат філософських наук, доцент Інна Савицька як модератор зборів після оголошення порядку денного і визначення регламенту, надала слово деканові професорові Василеві Шинкарукові, адже першим та ключовим питанням порядку денного став звіт «Про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу гуманітарно-педагогічного факультету у 2020 р. та перспективні напрями діяльності на 2021 р.».

     У своєму звітному виступі декан закцентував увагу на таких основних аспектах:
     Якість роботи кафедр факультету є невід’ємною складовою якості освіти. Із 13 кафедр факультету 10 є випусковими.
     Розвиток освітніх англомовних програм повинен і надалі бути в пріоритетах випускових кафедр. Зокрема, необхідно посилити роботу центрів з вивчення іноземних мов. Було наголошено, що на факультеті вперше відбулось тестування на рівень В2, що стало можливим завдяки укладанню угоди між університетом і Екзаменаційним центром Оксфорд Клас, який є в Києві офіційним представником Кембриджського університету.
     Кафедри працюють над покращенням свого кадрового складу, одним із напрямів якого є проходження стажувань, підвищення кваліфікацій за напрямом діяльності кафедри, здобуття другої вищої освіти.
     Пандемія та карантинні обмеження змінили форми проведення профорієнтаційної роботи, тому популяризували спеціальності факультету та університету в цілому через соціальні мережі та дистанційні форми спілкування. У цьому контексті не втратили свого потенціалу осінньо-весняна школа «Юний філолог» та школа молодого журналіста, школа практичної психології, наукові студентсько-учнівські заходи «Всеукраїнські Сковородинські читання». Підсумком профорієнтаційної діяльності є результати вступної кампанії 2020, а також позитивна динаміка зростання чисельності контингенту студентів за останні 5 років (2015 р. – 641 осіб, а 2020 р. – 1812 осіб).
     Незважаючи на дистанційні форми навчання, тривало навчання за програмами навчання студентів за системою «подвійний диплом» у Поморській академії у Слупську (навчалися 97 студентів факультету) та мовній практиці у Туреччині та Чехії (пройшли стажування 12, а мовну практику 33 студенти).

     Факультет має наукові досягнення. За звітній період було проведено 5 конференцій міжнародного та всеукраїнського рівнів, ряд науково-методичних семінарів.

     Культурно-виховна та спортивно-масоваробота як НПП, так і студентства проводилася, і колектив факультету має чим пишатися. Творчі колективи кафедри культурології звітного року підтвердили або отрималb звання народного: народний театр «Березіль» (керівник – старший викладач Наталія Тітенко); народна студія естрадного вокалу «ВойтВойс» (керівник – доцент Ірина Войтюк); народний чоловічий вокальний ансамбль «Амеро» (керівник – старший викладач Сергій Дудко); народний жіночий вокальний ансамбль «Октава» (керівник – асистент Наталія Мелікова).

     Має досягнення і кафедра фізичного виховання:

  • завідувач кафедри Микола Костенко отримав найвищу тренерську ліцензію «В» з футзалу, нагороджений відзнакою Федерації футболу м. Києва і визнаний кращим тренером за підсумками футбольних змагань у м. Києві сезону 2019-2020 р.р. серед команд з пляжного футболу;
  • викладач кафедри Віталій Андріяш – срібний призер Чемпіонату світу з гирьового спорту серед майстрів в програмі «Естафета» у складі збірної команди України;
  • старший викладач В`ячеслав Пархоменко – багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів України зі спортивної радіопеленгації серед ветеранів у різних видах програм;
  • викладач кафедри Отрошко Олена Володимирівна – бронзовий призер чемпіонату України з пляжного футболу серед жінок у складі команди «Альтернатива-НУБіП»;
  • викладач кафедри Мазур Ксенія Миколаївна – переможниця Чемпіонату України з волейболу вищої ліги серед жінок у складі ВК «Легенда».

     Триває й системна робота над поліпшенням матеріально-технічної бази (проводилися ремонтні роботи в навчальних корпусах та студентських гуртожитках, упорядковувалася прилегла територія).
     Факультет забезпечує надходження коштів до спеціального фонду університету, залучивши в 2020 році понад 30 млн грн.

     Очільник факультету зауважив на необхідності підвищення публікаційної активності у наукових виданнях, що індексуються у науко-метричних базах Scopusта Web of Science, а також посиленні навчально-методичної роботи (у першу чергу, видання підручників та навчальних посібників), покращенні якості викладання англійської мови, а також важливості доопрацювання та атестації ЕНК.
     Після завершення доповіді, у відповідях на поставлені запитання, Василь Дмитрович відзначив збереження інтенсивності міжнародної співпраці в умовах пандемії та доцільності зміщення акцентів на акредитацію спеціальностей факультету.

     В обговоренні звіту декана Василя Шинкарука про роботу факультету взяли участь представники кафедр та студентства: завідувачка кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Інна Грабовська, доцент кафедри психології Геннадій Ржевський, доцент кафедри міжнародних відносин Олександр Севастьянов, доцент кафедри філософії Аліна Супрун, доцент кафедри педагогіки Олег Єресько, старший викладач кафедри соціальної роботи та реабілітації Олена Варава, магістерка Юлія Закатей, які у своїх виступах відзначили продуктивну роботу декана гуманітарно-педагогічного факультету.

     Схвальну оцінку роботі факультету висловила також учений секретар університету Оксана Барановська: «Факультет на марші. Рухається у вірному напрямку. Декан чітко, сміливо і відверто окреслив проблеми та намітив шляхи їх вирішення». Після обговорення звіт декана було одноголосно схвалено та завдання на наступний рік підтримано. Також колектив підтримав запропоновані зміни у списку делегатів на конференцію трудового колективу університетутав складі вченої ради факультету.

     Наприкінці зборів професор Василь Шинкарук привітав із нагородженням почесними грамотами МОН України та отриманням грамот і подяк від факультету співробітників та побажав колективу нових звершеньй успішної реалізації поставлених завдань у прийдешньому 2021 році.

Вікторія Хвіст,
доцент кафедри міжнародних відносин
і суспільних наук

 

 

 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook