Сучасна історія освіти твориться 122-річним НУБіП України й 111-річною СЗШ № 42 І-ІІІ ступенів міста Києва

November 23, 2020

Сьогодні 23 листопада 2020 року підписано Протокол про наміри щодо співробітництва між НУБіП України (1898 р.) та СЗШ № 42 І - ІІІ ступенів м. Києванайстарішою школою Києва (1909 р.), яка у наші дні відома в Україні, як найсучасніша.

Доцент кафедри романо-германських мов і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України Чайка Оксана Ігорівна за підтримки декана гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України професора Шинкарука Василя Дмитровича та директор середньої загальноосвітньої школи I - III ступенів №42 м. Києва Дубовецький Юрій Олександрович для досягнення спільної мети підписали Протокол про наміри щодо співробітництва.
 
 

Ключовими домовленостями стали такі, як: 1) підписання рамкової угоди про співробітництво між гуманітарно-педагогічним факультетом НУБіП України та середньою загальноосвітньою школою I-III ступенів №42 м. Києва; 2) заснування Малої Наукової Лабораторії (МНЛ) НУБіП України на базі середньої загальноосвітньої школи I-III ступенів №42 м. Києва; 3) визначення пріоритетних напрямів роботи МЛН.

З-поміж напрямів роботи Малої Наукової Лабораторії особливу увагу сторони приділяють розвитку лідерських компетенцій та коучингової майстерності всіх учасників освітнього процесу, створенню бази практики для студентів за напрямком підготовки «германські мови та літератури (переклад включно), перша - англійська» гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, удосконаленню навичок вивчення англійської мови як першої іноземної та запровадження вивчення в школі другої іноземної мови, польської зокрема, виявленню потреб сучасного учня, потенційного лідера, для розбудови мотивації учнів і створення візії успішного майбутнього, а також створенню в рамках шкільного самоврядування англомовної школи «Я – лідер» для розвитку навичок ефективної комунікації та лідерських компетентностей. Зазначені напрями роботи чітко підкреслюють вагомість проведення профорієнтаційної роботи завчасно та зміцненню зв’язків між освітянськими закладами середньої освіти та вишами.

Сторони домовилися щодо підготовки та затвердження плану роботи на 2020/2021 навчальний рік.

 

Детальніше про освітянські заклади з історією, що триває понад 100 років в Україні:

Ø    НУБіП України (1898 р.) - https://nubip.edu.ua/about/history

Ø    СЗШ № 42 І - ІІІ ступенів м. Києва (1909 р.)

- http://www.school42.edukit.kiev.ua/informaciya_pro_zaklad/istoriya/

 

Оксана Чайка,
д
оцент кафедри романо-германських мов і перекладу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook