Першокурсниця Оксана Грабовська: «Спорт і здоровий спосіб життя – переосмислення самого себе»

November 20, 2020

Сьогодні моя співрозмовниця – Оксана Грабовська, студентка І курсу спеціальності «Фізична культура і спорт» гуманітарно-педагогічного факультету. Давайте ближче познайомимося з цією чарівною дівчиною.

- Оксано, звідки Ви родом? Розкажіть, будь ласка, про Вашу родину.

- Доброго дня, мене звати Оксана Грабовська. Нещодавно я закінчила школу й успішно склала ЗНО, що й дало мені змогу вступити у заклад вищої освіти. Сама я родом із маленького містечка, що знаходиться на Вінниччині, – Муровані Курилівці. Я розумію, що це дуже складна назва, але всі мої знайомі з часом змогли вимовити цю назву, це – своєрідна скоромовка.
Моя родина є абсолютно середньостатистичною. Тато працював будівельником, мама - технічний працівник. Я намагаюся не сидіти, як-то кажуть, у батьків на шиї, а все робити та досягати сама. Як і у всіх інших, у нашій сім'ї є свої недоліки, але для мене моя сім'я – найкраща. Щоб не трапилося, у мене є велика підтримка з боку моїх двох старших сестер. І я люблю їх, а вони мене. Вони завжди раді, коли я приїжджаю у гості, а особливо їх маленькі діти. Так, згодна, розповідати є про що, адже сім'я у мене і справді велика, я її дуже люблю. Я бажаю усім так само любити й дбати про своїх рідних.

- Чому Ви обрали для навчання НУБіП України?

- Можу коротко й чітко відповісти на це питання. Тому що я – людина, яка не любить довго обирати. Один раз прийшла на День відкритих дверей і відразу зрозуміла, що це моє. Тут до кожного відносяться з особливим теплом, в університеті завжди раді тобі допомогти, але, звичайно, якщо ти сам цього захочеш. Також для мене велику роль зіграли рейтинги закладу вищої освіти, вивчення англійської мови та найбільше те, що тут можна пройти стажування за кордоном. Тому, майбутні абітурієнти, welcome to NULES!!!

- Чим Вас привабила спеціальність «Фізична культура і спорт» на гуманітарно-педагогічному факультеті? Чи давно займаєтесь спортом і яким є Ваш улюблений вид спорту?

- Я захопилася спортом не дуже давно. Два роки тому я взагалі не знала, що таке здоровий спосіб життя і як він може бути пов'язаний зі мною, адже я і спорт – це дві різні речі, так думала я на той момент. У мене ніколи не було сили волі до систематичного заняття спортом, я постійно страждала через свою зайву вагу, але 3 жовтня 2018 р. я все ж таки наважилися придбати абонемент у спортзал і досі жодного разу не пошкодувала, адже це було одне з моїх важливих і правильних рішень. За весь час, проведений біля штанг, гантель, бігових доріжок і канатів, я зрозуміла одне: спорт виховує в тобі силу духу. Він робить із тебе не тільки фізично сильну людину, а ще й загартовує особистість, готову до будь-яких труднощів у житті. Ти стаєш сильним у першу чергу в плані моральних аспектів. Спорт допомагає невпевненим у собі людям. Надалі він робить із тебе лідера в житті, який звик досягати поставлених цілей. Тому спорт і здоровий спосіб життя – це не тільки вибір, це ще й переосмислення самого себе.
Я ніколи в житті не займалася якимось конкретним видом спорту (баскетболом, футболом, волейболом). Саме це й привабило мене у виборі спеціальності, адже на кафедрі фізичного виховання ти можеш спробувати себе в різних видах спорту. Тут є багато спортивних секцій: від важкої атлетики до гімнастики, також є спортзал, де можна тренуватися у вільний від навчання час. Займаючись спортом, я усвідомила одну важливу річ: спорт дає мені духовний спокій і внутрішню гармонію.

-Оксано, поділіться своїми планами на майбутнє.

- Я вже точно знаю і розумію, чого я хочу. У майбутньому я бачу себе успішним тренером не тільки в Україні, але й за кордоном . Я хочу мотивувати людей до самовдосконалення, хочу стати для них прикладом. Мрію проводити фітнес-тури, де буду не тільки вчити людей виконувати фізичні вправи, але й виховувати в них любов і повагу до себе й оточуючих. Я хочу, щоб люди були в гармонії з собою, бо коли людина віднайшла цей спокій, вона буде нести гармонію у світ разом із собою, а наш світ стане набагато кращим.

-Як проходить Ваше навчання у дистанційному режимі? Чи виникають у Вас труднощі із цим?

- Навчання у дистанційному режимі проходить добре, але все ж таки хочеться повернутися до університету та побачити «живі» обличчя, а не екранні, хочеться поспілкуватися з одногрупниками. Шкода, що така ситуація склалася у світі, але я вірю, що це скоро закінчиться, ми знову зможемо ходити великими групами, а не по двоє чи по троє, та ще й у масках. Та найголовніше зараз залишатися усім здоровими!

- Чим займаєтеся у вільний від навчання час?

- Незважаючи на карантин, я продовжуючи займатися спортом у домашніх умовах. Також наполегливо вивчаю іноземну мову, адже недостатньо лише мріяти, потрібно працювати. Тому тільки наполеглива праця над собою допоможе Вам досягти успіху.

- Оксано, що побажаєте своїм однокурсникам і майбутнім студентам?

- Досить лежати на дивані та дивитися програми про успішних людей, потрібно діяти, намагатися стати успішним і досягати своїх цілей. Тому, друзі, почніть із маленького і побачите, як Вам це сподобається, Ви почнете змінюватися на краще. Успіхів усім нам!

- Дякую за цікаву розмову.


Алла Біліченко,
старший викладач кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook