Відкриття проєкту Міжнародні Мости: міст «Україна – Японія»

10 October 2020, 21:58

У Києві відбулась унікальна культурно-дипломатична подія – відкриття проєкту Міжнародні Мости: міст «Україна –Японія».

 

Серед гостей заходу – викладачі та члени гуртка «Юний журналіст», керівник гуртка разом із студентами поспілкувалися із дипломатами та митцями.

«Проєкт Міжнародні Мости готувався майже рік. Першим у ньому є міст «Україна-Японія», метою якого є знайомство з надзвичайним мистецтвом Японії та поглиблення співробітництва між країнами. Мета – через культурні мости налагоджувати співпрацю між країнами», – сказав у вступному слові один з організаторів проєкту Міжнародні Мости Богдан Данильченко. Новопризначений Посол України в Японії Сергій Корсунський повідомив про те, що через три дні відлітає в Японію: «Це дуже цікаво, коли ми відкриваємо абсолютно нові сторінки у двосторонніх відносинах. Важливо, щоб складовою цих відносин була культура. Усі разом з нашими підприємцями та Міністерством культури ми будемо рухати це вперед. Наступного року – Олімпіада (Олімпіада в Токіо стартує 23 липня 2021 року – ред.). І сам Бог велів зробити так, щоб в Японії згадували Україну не тільки як ту країну, яка завоює багато медалей на Олімпіаді, але і як ту країну, яка привезла прекрасну культурну програму», – зазначив дипломат Корсунський.

 

Відома українська дизайнерка Юлія Кацьянова, презентувала театралізоване дійство – японську колекцію одягу (сукні-картини), на створення цієї унікальної колекції її надихнули історичні гравюри японських митців. Вечір був пронизаний таємничістю та казковістю японської культури: декорації перформенсу понад 200 оригінальних, традиційних японських гравюр Ukiyo-e – картин мінливого світу, що ілюструють повсякденне життя японців ХVII – ХХ століть.

Гості прийому побачили виступ всесвітньовідомого майстра бойових мистецтв Такаші Курокі, виступ чемпіонів з традиційного карате Марини Юр’євої та Аріанни Мурженко, мистецтво ікебани тощо.

Японія – важливий стратегічний партнер України. Успішне бізнес-співробітництво ґрунтується на розумінні та повазі до традицій та культурних цінностей країн. Міжнародний культурно-економічний міст «Україна – Японія» надає унікальну можливість познайомитись з мистецькими скарбами Японії та встановити міцні бізнес-зв’язки з представниками ділових кіл Японії та лідируючими українськими підприємствами, що мають сталий успішний бізнес, пов’язаний з Японією. «Нам приємно бути серед гостей заходу. Неймовірне свято, нам запам’ятається надовго ця корисна і пізнавальна подія. Члени гуртка «Юний журналіст» регулярно бувають на презентаціях та інформаційних заходах міжнародного рівня. Наразі ми зі студентами налаштовані пізнавати Японію і орієнтуватися на високу якість життя. Вивчати культуру і тонкощі етикету, аби у майбутньому свої знання акумулювати у спільні науково-практичні проекти», – зазначає Вероніка Василівна Чекалюк і запрошує студентів НУБіП України долучатися до роботи гуртка, готувати фоторепортажі, відеосюжети, писати про свій університет і прославляти Україну у світі.


Інесса Бахмач, учениця 11 класу,
абітурієнтка спеціальності "Журналістика"
(за матеріалами «Укрінформ»),
фото: Сергій Удовік

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook