Досвід роботи зі студентами в умовах карантину доцента кафедри журналістики та мовної комунікації В.В.Чекалюк.

2 April 2020, 14:19

 «Ми не обираємо час у якому живемо, ми мусимо бути професіоналами і відповідати обставинам», — доцент кафедри журналістки та мовної комунікації.

В.В.Чекалюк.

Досвід роботи зі студентами в умовах карантину

«Успішно завершилася атестація з дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням». Активність студентів-першокурсників 99,9% у студентів НУБіП України в умовах карантину. Отже, бачу, що інтерес до дисципліни у студентів дуже високий, коєфіцієнт навіть вищий ніж під час роботи в аудиторії. Ми провели попитування на сайті і з’ясували, що студентам зручно працювати віддалено. Зокрема ми зі студентами успішно працюємо на платформі навчально-інформаційного порталу НУБіП України, а також я регулярно проводжу он-лайн лекції у системі Zoom. Це цікавий і корисний досвід: Zoom Video Communications — надає послуги віддаленого конференц-зв'язку з використанням хмарних обчислень. Zoom зручно для відеоконференції, онлайн-зустрічі, чат і мобільної спільної роботи, так ми зробили опитування та провели обговорення завдань, модульну роботу і атестували активних і відповідальних. Карантин організував нас, викладачів, молодь до саморозвитку й удосконалення, тепер студент розуміє, що не втрачаючи час на дорогу чи інші організаційні питання — є нагода більше приділяти увагу навчанню, де б ти не був — все є у телефону і комп’ютері», — ділиться досвідом успішної роботи доцент Вероніка Василівна Чекалюк.

«Інноваційні програми для студентів, — головне завдання сучасного конкурентного викладача. Геодезисти, землевпорядники, (де я викладаю) належать до групи «гаджетозалежних», бо нині гаджет — це інструмент комунікацій, вони швидко реагують на завдання і виконують роботу оперативно і якісно, — зазначає Вероніка Чекалюк під час он-лайн дискусії з колегами-викладачами.

Нині більшість людей використовують свій телефон у середньому від однієї до чотирьох годин на добу. І такий показник — не найвищий. Люди користуються телефоном близько чверті свого активного часу — значно більше, ніж витрачають на будь-які інші справи, окрім сну. Це вимушена обставина, гідне рішення для навчання. Використання гаджет її настільки поширене, що люди звикли, що телефон — це цілий світ, зараз весь це університет з усіма викладачами і дисциплінами.

У кожній професії є свої сходинки, свої етапи становлення, ми викладачі, допомагаємо студенту бути успішним попри обставини, колектив нашого університету працює на всі 100%. Головне зараз бути здоровим і відповідальним, за будь-яких обставин треба мріяти й вірити. Віримо в те, що життя можна змінити на краще, якщо робити щось добре щодня. Нехай цей досвід буде у нагоді, до зустрічі он лайн і в аудиторіях після карантину, щасливого життя і саморозвитку українців і України.


Автор: Діана Дафина,
гурток «Юний журналіст»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook