В університеті відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з німецької мови

March 10, 2020

   На кафедрі іноземної філології і перекладу НУБіП України відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Німецька мова».
Щорічно зростає кількість бажаючих взяти участь у цьому випробуванні, тож не дивно, що у цьому році в олімпіаді з німецької мови взяли участь 116 студентів університету І-IV курсів нашого університету. Співробітники деканату гуманітарно-педагогічного факультету на чолі з деканом, доктором філологічних наук Василем Дмитровичем Шинкаруком та науково-педагогічні працівники кафедри іноземної філології і перекладу під керівництвом завідувача кафедри, доктора педагогічних наук Світлани Миколаївни Амеліної створили належні умови для проведення олімпіади. Відповідально поставилися до виконання обов’язків члени журі, що сприяло організованій роботі всіх учасників олімпіади.

   Учасникам було запропоновано виконати такі завдання: аудіювання (прослуховування неадаптованого тексту з подальшим виконанням післятекстових завдань), читання (читання тексту та відповіді на запитання за змістом прочитаного), коригування помилок (у реченні були виділені чотири слова або словосполучення, в одному з яких була помилка, яку потрібно було ідентифікувати) та творча робота, для виконання якої на вибір студента було представлено три теми.
   Комісію з проведення олімпіади очолювала д. пед. н. Амеліна С.М., членами комісії були канд. пед. наук, доцент Зуєнко Н.О., ст. викладач Колесник М.Ю.

   Після перевірки робіт та їх обговорення комісією було визначено кращих знавців німецької мови. За рішенням журі переможцем І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з німецької мови визнано Катерину Костенко, студентку першого курсу спеціальності «Соціальна робота».

   Результати олімпіади свідчать про досить високий рівень знань з німецької мови у значної кількості студентів та їх бажання позмагатись у знанні німецької мови. Тому чекаємо всіх наступного року на І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з німецької мови, а переможниці цьогорічної олімпіади Катерині Костенко бажаємо успіхів у ІІ етапі олімпіади.

Неля Зуєнко,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook