Доброчесність і практичне навчання - тема зустрічі декана факультету зі студентами

February 12, 2020

12 лютого 2020 р. відбулась зустріч декана гуманітарно-педагогічного факультету Василя Шинкарука та його заступників зі студентами 2 курсу спеціальності «Професійна освіта». Декан факультету наголосив на необхідності дотримання студентами "Правил внутрішнього розпорядку", Етичного кодексу, доніс інформацію про порядок формування та вибору студентами вибіркових дисциплін освітніх програм, про зміни у "Положенні про екзамени і заліки в НУБіП України". Василь Дмитрович нагадав студентам, що освітній процес в університеті та на факультеті базується на принципах науковості, гуманізму, демократичності, орієнтується на формування освіченої, гармонійно розвинутої особистості, здатної до постійного оновлення знань, професійної мобільності та самовдосконалення.

Заступник декана з наукової роботи Світлана Харченко наголосила на дотриманні студентами принципів академічної доброчесності. На сьогодні питання академічної доброчесності серед університетської спільноти має надзвичайно вагоме значення, адже вона, безумовно, сприяє популяризації культури академічного письма серед науково-педагогічних працівників та студентства в цілому. Сучасна система освіти вимагає як від викладача, так і від студента дотримання високих наукових стандартів, що реалізується у підготовці наукових робіт, доповідей, при написанні статей, рефератів тощо. За порушення академічної доброчесності здобувачі вищої освіти можуть бути притягнені до такої академічної відповідальності.

Заступник декана Ігор Буцик ознайомив студентів з оновленим списком Ради роботодавців. Зокрема, він нагадав про можливість цьогорічного стажування в Туреччині, яке стала можливою  саме за сприяння представників Ради роботодавців. Ігор Михайлович також закцентував увагу на важливості обрання місця проходження навчальної практики, адже в майбутньому вона може стати і місцем постійного працевлаштування. "Практика є необхідною складовою підготовки фахівців", - зазначив Ігор Михайлович. Метою практичної підготовки є оволодіння студентами сучасними методами, формами організації та знаряддями праці в галузі їх майбутньої професійної діяльності, формування на базі одержаних знань професійних умінь і досвіду прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних ринкових і виробничих умовах, виховання потреби систематично оновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Інна Савицька,
завідувач кафедри філософії

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook