Профорієнтація: «Професія – мрія. Україна починається із села»

30 January 2020, 8:49

Вже з першого курсу для студентів постає ряд питаннь: «де я буду працювати?», «з ким?», «на що орієнтуватися?», «де знайти інвестиції на власну справу?», «з чого почати?»... саме для таких допитливих колектив університету налаштований дати максимально вичерпні відповіді та познайомити з успішними вітчизняними проектами, де можна не лише вчитися, а й заробляти, працювати за фахом.

Найкраще працюється там, де людині комфортно, де є розуміння процесів бізнесу, коли відчуваєш задоволення від роботи. Студентів ми орієнтуємо на пошук шляхів саморозвитку й намагаємося познайомити з успішними кейсами, – зазначає доцент кафедри журналістики та мовної комунікації В.В.Чекалюк.

Влітку учасники медіа гуртка «Юний журналіст» побували з профорієнтаційними майстер-класами у дитячих таборах та школах, нині під час зимових свят навідалися з групою майбутніх абітурієнтів на успішне вітчизняне виробництво «Доообра ферма» у село Івки, що поряд із Богуславом.

Відео "Світ щасливих тварин.Новорічна мандрівка. ФЕРМЕРСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО "ДОООБРА ФЕРМА"" https://youtu.be/a1o_K_Dz23k

Старшокласникам показали як живуть кізоньки, як готують сири та поділилися досвідом створення ферми, відповіли на бізнесові питання:

«Нині на фермі живе близько пяти сотень щасливих кіз; починалося все зі шматочка землі, батьківської мрії і синового бажання допомогти. Сироваріння – справа не проста, але цікава,

– Колись тато купив у Богуславі дачу, а ще з роками – частку землі поряд. Мріяв мати власне господарство, – розповідає Тарас Ложенко, співзасновник «Доооброї ферми». – Тоді батько розводив бичків: купував навесні телятами, відгодовував і під осінь продавав, йому було шкода, що тих забивають, зрештою зосередився на дійних коровах. Опікувався ними, молоко продавав: господарство роками потроху працювало. У певний момент я запропонував батькові допомогу – вирішив розвозити замовлення до Києва. І мене затягнуло», – розповідає Тарас журналістам https://theukrainians.org/dooobra-ferma/

 

До речі, смак молока напряму залежить від настрою кози , що спокійніше середовище і що комфортніше тварині, то краще молоко вона дає. Тарас постійно вчиться, вивчає світовий досвід, створює власні продукти, азартний і захоплений своєю справою, у допомозі йому вірна дружина Марія, сестра й мікробіолог Андрій, кіт Рудий та майже 500 кіз.... Нині на фермі працює 15 фахівців і для кожного з них – ферма – це не просто місце для заробляння коштів, це улюблена справа, радість від спілкування з тваринами безмежна. Сировар – це художник. Варити сири – це мистецтво https://dooobraferma.com.ua

Отже, формула для молодого фахівця:

1) визначитися з фахом;
2) удосконалювати власні навички;
3) брати участь у фахових конференціях та зустрічах НУБіП;
4) створювати власну базу контактів для успішного ведення бізнесу;
5) щодня радіти життю і бути відкритим до нового.

   

Статтю підготували:

Діана Колесник і Олег Данькевич (11класники),
члени гуртка «Юний журналіст»)
Дякуємо за сприяння пані Марії.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook