Ніколи знову: викладачі кафедри філософії гуманітрно-педагогічного факультету взяли участь в ХІІІ Міжнародному круглому столі «Українське суспільство і пам’ять про Голокост: наукові та освітні аспекти»

28 January 2020, 14:03

НІКОЛИ ЗНОВУ…

 


      27 січня у світі відзначається День пам’яті жервт Голокосту. Саме в цей день у 1945 році було звільнено в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі. «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження», – йдеться у резолюцією ООН, підписаною понад 90 країнами світу ще у 2005 році.


      27 січня 2020 року в Goethe-Institut відбувся ХІІІ щорічний Круглий стіл «Українське суспільство і пам’ять про Голокост: наукові та освітні аспекти». Організаторами цього заходу вже традиційно були Український центр вивчення історії Голокосту та Goethe-Institut в Україні в партнерстві із Посольством держави Ізраїль в Україні. Метою заходу було заохотити дискусії щодо історичної пам’яті про Голокост та виробити рекомендації із викладання цієї теми в Україні. В обговоренні різноманітних тем взяли участь науковці, викладачі, представники урядових і неурядових організацій та міжнародних інституцій, представники дипломатичних місій, журналісти і представники ЗМІ. Серед запрошених були і викладачі гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, зокрема завідувачка кафедри філософії Інна Савицька, доценти кафедри філософії Валентина Культенко, Ірина Матвієнко, Олена Лаута, доцент кафедри міжнародних відносин Василь Стрілець.

 
      Сьогодні зникають покоління, які пережили страхіття масових знищень, жахливу трагедію людства. Маємо не лише пам'ятати про безневинні жертви минулого, але й об’єднати наші зусилля, щоб не допустити повторення трагедій, подібних Голокосту.  

доцент кафедри філософії
Савицька І.М.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook