Цикл профорієнтаційних заходів на Черкащині проведених кафедрою педагогіки

25 December 2019, 11:51

1. Профорієнтаційна робота
з учнями Іркліївської ЗОШ І-ІІІ ступенів

У жовтні 2019 р. у Іркліївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Іркліївської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області (село Іркліїв) відбулась профорієнтаційна зустріч з учнями 10 (12 учнів) та 11 (10 учнів) класів.
Нас гостинно зустріли директор школи Сердюк Микола Олександрович, заступник директора Жигало Тетяна Володимирівна та класний керівник 11-го класу Моцак Тетяна Миколаївна, які повідомили нам наступну інформацію: у цьому році у Іркліївській ЗОШ навчається 214 учнів. Серед випускників цієї школи є й наші теперішні студенти, так у цьому році до НУБІП вступили двоє вихованців школи. На зустрічі був присутній директор школи, його заступник та класні керівники.

Ми поспілкувалися з учнями школи, розповіли про переваги навчання в НУБіП України, запросили навчатися за спеціальністю «Професійна освіта» (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства). Разом ми переглянули презентацію про спеціальність «Професійна освіта», роздали буклет про спеціальність та попросили учасників зустрічі заповнити анкети. Надали інформацію про консультаційно-підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання та Всеукраїнську олімпіаду для вступників.

Учні, а також вчителі, які були присутні на зустрічі, цікавилися різними спеціальностями, які є в нашому університеті, умовами та ціною за проживання у гуртожитках, наявністю їдальні, впливом сільського коефіцієнта на формування конкурсного балу та іншими важливими моментами вступної кампанії.

Щиро дякую за підтримку і допомогу в організації зустрічі з учнями директору школи, заступнику директора з навчально-виховної роботи та класним керівникам 10 й 11 класів.

Доцент кафедри педагогіки
Маценко Леся Миколаївна

2. Профорієнтаційна робота
з учнями Москаленківського навчально-виховного комплексу

У жовтні 2019 р. у Москаленківському навчально-виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Чорнобаївської районної ради Черкаської області (село Москаленки) відбулась профорієнтаційна зустріч з учнями 10 та 11 класів. Гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП на цьому заході представляла доцент кафедри педагогіки – Маценко Леся Миколаївна.
Варто додати, що до цього навчального закладу нас запросила мама нашої студентки спеціальності «Професійна освіта», класний керівник 11-го класу, Лариса Вікторівна. Її донька, Лила Луїза, успішно навчається на другому курсі означеної спеціальності.

Нас гостинно зустріла директорка школи Кузько Віра Антонівна, яка повідомила, що студентами НУБіПУ стали багато учнів цієї школи. Поспілкувавшись з директором школи, ми також дізналися, що до складання ЗНО готуються 12 майбутніх випускників. Тож ми з оптимістичним настроєм направилися на зустріч з учнями.
Класний керівник 11-го класу зазначила, що ще не усі випускники визначилися з місцем майбутнього навчання, тож у нас є всі шанси зацікавити їх і заагітувати подавати свої документи саме до НУБІП.
Ми поспілкувалися з учнями школи, розповіли про переваги навчання в НУБіП України, запросили навчатися за спеціальністю «Професійна освіта» (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства).

Разом ми переглянули презентацію про спеціальність «Професійна освіта», після чого учні мали можливість завантажити QR-код та подивитись рекламний відеоролик кафедри педагогіки. Ми також роздали буклет про спеціальність та попросили учасників зустрічі заповнити анкети.
Особливо наголосили на тому, що в університеті працюють консультаційно-підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання знань, випускники яких отримають додаткові бали під час вступу до НУБіП України (до 10-ти балів). Університет також проводить Всеукраїнську олімпіаду для вступників. Участь у олімпіаді дає унікальну можливість отримати до 20 балів до Ваших сертифікатів ЗНО та буде вирішальною при вступі до НУБіП України. Ця інформація неабияк зацікавила школярів.

Учні, а також вчителі, які були присутні на зустрічі, цікавилися різними спеціальностями, які є в нашому університеті, умовами та ціною за проживання у гуртожитках, наявністю їдальні чи буфетів. Майбутні абітурієнти також ставили питання щодо військової кафедри, особливо їх зацікавила можливість отримати подвійний диплом та проходити практики за кордоном. Задавали питання, які стосуються створення особистого кабінету вступника, розміщення в ньому заяв та пріоритетів, ролі сільського коефіцієнта та інших важливих моментів вступної кампанії.
Щиро дякую за підтримку і допомогу в організації зустрічі з учнями директору школи Вірі Антонівні і класному керівнику 11 класу Ларисі Вікторівні.
Варто додати, що співпраця з педагогічними колективами цієї школи тільки розпочинається. Тож ми сподіваємося на її успішне продовження.

Доцент кафедри педагогіки
Маценко Леся Миколаївна


3. Профорієнтаційна робота
з учнями смт Чорнобай, Чорнобаївського району Черкаської області

У жовтні 2019 р. у трьох навчальних закладах, що знаходиться у смт Чорнобай, Чорнобаївського району Черкаської області, відбулись профорієнтаційні зустрічі з учнями 9, 10 та 11 класів. НУБіП України, Гуманітарно-педагогічний факультет представляла доцент кафедри педагогіки – Маценко Леся Миколаївна.
Ми поспілкувалися з учнями Чорнобаївської гімназії, Чорнобаївських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 1 та №2 Чорнобаївської районної ради Черкаської області.

Під час зустрічей з учнями 9, 10 та 11 класів, було надано вичерпну інформацію про переваги навчання в НУБіП України. Ми запросили майбутніх випускників навчатися за спеціальністю «Професійна освіта» (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства).
До уваги потенційних абітурієнтів було представлено презентацію «Професійна освіта», рекламний ролик «Кафедра педагогіки запрошує», роздано буклет кафедри педагогіки.

Майбутніх абітурієнтів зацікавила надана інформація, вони ставили питання щодо місця працевлаштування, навчання на військовій кафедрі, можливості отримати подвійний диплом та проходити практики за кордоном, навчання в магістратурі.
Задавали багато запитань, які стосуються створення особистого кабінету вступника, розміщення в ньому заяв та пріоритетів, ролі сільського коефіцієнта та інших важливих моментів вступної кампанії. Цікавилися також спортивними секціями та художніми колективами університету.

     

Ми звернули увагу учнів на те, що після закінчення навчання вони отримають диплом державного зразка та кваліфікацію «Педагог професійного навчання» і зможуть працювати в органах управління освітою, у закладах вищої освіти на керівних посадах та на посадах викладача спеціальних дисциплін, методиста, вихователя, інспектора а також в агробізнесі.

Особливо наголосили на тому, що в університеті працюють консультаційно-підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання знань з дисциплін українська мова і література, математика, біологія, хімія, іноземні мови, історія України, географія та ряду інших предметів, випускники яких отримають додаткові бали під час вступу до НУБіП України (до 10-ти балів).
Університет також проводить Всеукраїнську олімпіаду для вступників з наступних предметів: українська мова і література, математика, біологія, хімія, англійська мова, історія України, географія та ряду інших предметів. Участь у олімпіаді дає унікальну можливість отримати до 20 балів до Ваших сертифікатів ЗНО та буде вирішальною при вступі до НУБіП України.

Ми запросили майбутніх абітурієнтів відвідати Дні відкритих дверей нашого Університету, під час яких отримати вичерпну інформацію про консультаційно-підготовчі курси та Всеукраїнську олімпіаду для вступників.

 

 

 

 

Щиро дякуємо педагогічним колективам за підтримку і допомогу в організації зустрічі з учнями шкіл: директору Чорнобаївської гімназії Дерновій Тамарі Павлівні, класним керівникам 11-А та 11-Б класів гімназії Підорван Оксані Іванівні та Тараненко Ірині Вікторівні, директору Чорнобаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Мовчан Ларисі Василівні, класним керівникам 11 та 10 класів Провозюк Олені Юріївні та Куликівській Тетяні Михайлівні, директору Чорнобаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Сутулі Володимиру Миколайовичу, класному керівнику 11 класу Онищенко Надії Степанівні.

 

Сподіваємося, що учні Чорнобаївської гімназії, Чорнобаївських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 1 та №2 Чорнобаївської районної ради Черкаської області успішно складуть ЗНО та поповнять ряди студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України.

До нових зустрічей!

Доцент кафедри педагогіки
Маценко Леся Миколаївна
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook