Майбутня перекладачка Загребельна Світлана: мій правильний вибір – гуманітарно-педагогічний факультет НУБІП України

December 13, 2019

Наша сьогоднішня співрозмовниця – студентка 1 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальності «Філологія» – Загребельна Світлана.

- Світлано, ось вже майже півроку пройшло з того часу як ти стала студенткою, вітаємо тебе! Закінчується перший семестр, і які твої враження від навчання в НУБІП України?

— Щиро дякую!! Серед усіх прийнятих людиною рішень найважливішу роль і вплив відіграє вибір життєвого шляху. Потреба у цьому виборі виникає тоді, коли людина починає усвідомлювати себе в суспільстві й міркувати про свої прагнення. Про НУБіП України я довідались від своєї тітки Олени Лаути, яка працює на кафедрі філософії гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. Вона часто розповідала мені про переваги навчання в НУБіП України та запрошувала навчатись на гуманітарно-педагогічному факультеті. Ще з 10-го класу я разом зі своїми однокласниками неодноразово відвідувала Дні відкритих дверей НУБіП України, День Університету, брала участь в Сковородинських навчаннях кафедри філософіі, які проводяться як для студентів, так і старшокласників, в олімпіадах для абітурієнтів з української мови та з історії України. В 11 класі я вступила на підготовчі курси до вступу в НУБіП, і не пожалкувала про це жодного разу, бо саме вони допомогли мені краще підготуватися і скласти ЗНО на досить високі бали. Тому, ставши студенткою першого курсу, я відчула себе як вдома!.

- Ти обрала спеціальність «Філологія». Яку іноземну мову вивчаєш? Що вплинуло на твій вибір?

Я обрала для себе спеціальність «Філологія (переклад)», перша мова – німецька, друга – англійська. На мою думку, це перспективна спеціальність, яка дозволить мені стати гарним мовником-перекладачем, дасть можливість подорожувати світом, спілкуватись з людьми в різних країнах, мати гарну професію, що дозволить реалізувати себе, насамперед, в Україні. З дитинства я займалась поглибленим вивченням німецької мови, брала активну участь у районних та обласних олімпіадах, конкурсах МАН, конференціях. Мрію побачити світ, познайомитися з іншими культурами, традиціями інших
народів, розширити свій світогляд, а заодно й перевірити свої мовні знання на практиці. 

- Чому ти обрала саме гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України для здобуття вищої освіти?

- Згідно рейтингу вищих навчальних закладів, НУБіП України входить до числа найпрестижніших. А гуманітарно-педагогічний факультет, на чолі з деканом Василем Шинкаруком, є одним з провідних факультетів. Вступивши до нього, я потрапила в дружню родину однодумців, людей з креативним мисленням, сучасним світоглядом, націленим у майбутнє. Впевнена, що здобута освіта дозволить почуватися мені  конкурентоспроможною на ринку праці. Наш світ швидко змінюється, деякі професії зникають, а на зміну їм приходять нові. НУБіП України – це сучасний університет, провідний заклад освіти, науки і культури в Україні, який співпрацює з різними університетами світу, тому маю надію стати фахівцем європейського та світового рівня та бути успішною у швидкозмінному світі.

- Чому ти вирішила зайнятися профорієнтаційною роботою?

— Нещодавно я відвідала Великодимерське НВК Броварського району Київської області, випускницею якого я і була. В 11-х класах навчається багато моїх друзів. Тому й хотіла, власне, поділитися з ними враженнями про навчання в НУБІП України, про мій рідний гуманітарно-педагогічний факультет, та рекомендувати їм, не задумуючись обирати наш флагман освіти та науки! Я впевнена в правильності свого професійного вибору та хочу допомогти друзям зорієнтуватися у виборі майбутньої професії. Розповідаючи своїм друзям про університет, я наголошую на тому, що по-перше, викладацький склад на факультеті – чудовий. По-друге, є гуртожиток, який знаходиться неподалік від навчальних корпусів, по-третє, по зрівнянню з іншими вузами, доступні ціни за навчання, по-четверте, цікаве студентське життя.

- Світланко, а чого очікуєш від навчання в нашому університеті?

- Я знаю, що на гуманітарно-педагогічному факультеті є можливість не тільки здобути професію перекладача, але й отримати подвійний диплом в європейському вузі. Ще одна моя заповітна мрія - побувати в Китаї, познайомитись з давньою та цікавою культурою, з особливостями побуту, національними традиціями, специфікою світорозуміння китайців. Знаю, що наші студенти-перекладачі вже кілька років поспіль не тільки відвідують Китай, але й проходять стажування в Шеньянському аграрному університеті. Але така можливість надається тільки найкращим студентам, які мають високі досягнення в навчанні та гарні знання з іноземної мови. Тому зараз, готуючись до своєї першої сесії, дуже хвилююся…Зараз я розумію, що все залежить тільки від мене. Лекції, семінари, конференції – досвід, який ти маєш обов’язково отримати… Твої перші заліки та іспити… Усе це буде для мене вперше.. Ще хочеться поїздити по всьому світу, в майбутньому – виграти гранд або взяти участь в міжнародному проекті, і потрапити до Німеччини, Австрії задля вдосконалення своїх знань та навичок.

- То, можливо, Світлано, ти й своє майбутнє бачиш десь за кордоном?

- Як раз ні! Я не уявляю свого майбутнього поза межами рідної країни, адже тут мої батьки, рідні, друзі… Для нашої держави зараз непрості часи, але я вболіваю за долю України,  за її майбутнє.. Я вважаю, що кожна людина повинна усвідомлювати свою особисту вілповідальність та важливість для розвитку, для прогресу країни. Я впевнена в тому, що лише своїми зусиллями ми зможемо зробити країну процвітаючою, і вірю, що зовсім скоро ми зможемо по-справжньому пишатися та радіти, що живемо саме в Україні!

- Чого ти хочеш побажати всім напередодні новорічних свят?

- Я рада, що не помилилася у своєму виборі і він мене не розчарував. Я вдячна найкращому деканові Василю Дмитровичу Шинкаруку за підтримку в процесі адаптації до студентського життя, вдячна завідувачці кафедри іноземних мов і перекладу Світлані Миколаївні Амеліній за увагу до кожного студента, вдячна викладачам гуманітарно-педагогічного факультету за вимогливість та професіоналізм…Я добре пам’ятаю про теплі, гостинні зустрічі з викладачами кафедри філософії, які приймали нас, ще абітурієнтів, під час відвідин університету. Та й зараз вони постійно підтримують та піклуються про своїх підопічних, яких запросили на навчання. Я переконалась, що всі працівники гуманітарно-педагогічного факультету завжди відкриті до діалогу, цікаві особистості, справжні фахівці своєї справи. Впевнена я й в тому, що дні навчання в найкращому університеті на найкращому факультеті стануть для мене щасливими і радісними. 

Всім хочеться побажати успіхів, добра і миру! Мрійте, сміливо крокуйте уперед інехай всі ваші мрії здійсняться!

Майбутнє чекає на нас!

Розмову провели
завідувачка кафедри філософії
Інна Савицька та доцент Олена Лаута
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook