«ФОРУМ ДОБРИХ СПРАВ»: медіа–гурток «Юний журналіст» НУБіП України серед запрошених

28 November 2019, 23:22

Новий день... Нові можливості... Навчання, зустрічі, знайомства... я щаслива навчатися у НУБіП...

Як тільки годинник натякнув на закінчення останнього пари, ми з Веронікою Василівною Чекалюк — керівником медіа–гуртка «Юний журналіст» — поїхали на Форум добрих справ.

Ми попрямували до вишуканого та елегантного „Шоколадного будиночку“ в самому серці Києва, який зібрав у своїх стінах більше 88 людей — представників благодійних фондів, громадських організації, не байдужих до добра українців. Тут ті Люди, для котрих «благодійність», «допомога», «підтримка» — не просто високопарні слова, а можливість зробити світ трішечки кращим.

Серед спікерів — засновники організацій, громадські активісти, наукові діячі.

«В дитинстві в таборах, де я відпочивала, багато дітей було з притулків. Це заклало фундамент для моєї майбутньої діяльності. Ми орієнтуємося на обласні інтернати, тому що в основному ніхто не може проїхати 100 км від Одесси і туди напросто не доїжджають. У кожного своя головна та тіньова мета. Моя головна мета — допомога — забрати молодь з клубів, поганих компаній. Перед волонтерським заходом я завжди кажу: "Ходімо зі мною!" Набагато цікавіше бути корисним.», — ділиться своєю історією засновниця благодійної організації «Ангели Одеси» Ірина Редько.

Волонтерство тільки набирає оборотів. За словами Ірини з 2000 людей, лише 2 зацікавиться, а 1 прийде.

 

 

У передвір'ї Нового Року та Різдва, зробила добру справу і Вероніка Василівна Чекалюк - доцент кафедри журналістики та мовної комунікації НУБіП — добірку музичних творів під назвою — «Колискові народів світу», аби в домівках матусі наспівували своїм чадам українські, білоруські чи вірменські мотиви. Почесну місію вручити подарунки довірила мені - делегувавши на сцену, щоб я як староста нашого гуртка вручила організаторам ці духовні гостинці.

20 примірників: колискові з книгами пісень і музичні альбоми були передані для добра з вдячністю за організацію Форума.

Власне альбом складається з 20 колискових пісень різних народів світу, зокрема це твори українською, вірменською, білоруською та англійською мовами – так звані колискові хіти всіх народів. Унікальність проекту у тому, що платівка несе 100% позитивний заряд. Коли діти виростуть врівноваженими, впевненими у собі, загартованими, здатними долати лихо-неволю, отоді й Україна буде сильною, нездоланно. вільною, а це буде найбільше щастя для народу.

– Мета проекту: підтримати дівчат (майбутніх матерів) виховати духовне та культурно збагачене суспільство, та зарядити позитивною енергетикою дітей перед сном, адже колискова – це не просто пісня – це програмування на відпочинок, спокій, гармонію. Якщо людина добре відпочиває – вона гарно почувається, розвивається, працює, досягає вершин, – ділиться враженнями Вероніка Чекалюк.

Давайте напередодні Нового Року кожен з нас зробить добру справу: приємним подарунком, безкорисливою допомогою чи щирою усмішкою.

Адже добрі справи повинні бути озвучені, помічені та стати прикладом! 

Матеріал (текст і фото, відео) підготувала
Антоніна Корнієнко
студентка 3 курсу гуманітарно -педагогічного факультету
староста гуртка «Юний журналіст» 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook