Центр франкомовної освіти і культури розширює співпрацю з Бельгією

November 5, 2019

     Центр франкомовної освіти і культури гуманітарно-педагогічного факультету 28-31 жовтня організував проведення Днів бельгійської культури. До навчально-культурного проекту «Découvrons la Royaume Belgique ensemble» («Відкриваємо Королівство Бельгія разом») долучилися студенти спеціальностей «Філологія» і «Міжнародні відносини».

     Неабиякий інтерес викликав міжнародний семінар «Франкомовна міжкультурна комунікація: соціальні виклики для молоді» за участю бельгійця з українським корінням Івана Тімошенка, голови благодійної організації «De famille à famille» (Бельгія), фахівця з інформаційних технологій компанії ARCELOR.

 

     Наш бельгійський доповідач поділився висновками європейських вчених щодо світових викликів для молодого покоління, і бельгійського зокрема.Особливо цінними, на його думку, стали дослідження Сесіль Ван де Вельд, професора Монреальского університету і почесного викладача Вищої школи соціальних наук Парижу (EHESS) щодо порівняльної соціології проблем молоді в Європі.
     Пан Тімошенко акцентував увагу і на проблемах молоді в сучасній Україні. Адже, у наш час багато молодих людей, які прагнуть отримати гарну роботу, професійну майстерність, а також зрозуміти сенс свого життя. Не просто існувати, а дійсно зробити щось важливе для своєї країни і в цілому для нашої планети. 

     Іван Тімошенко вже багато разів відвідував Україну, тричі їздив на схід нашої країни, тому не з новин знає, що відбувається в зоні АТО, організовував гуманітарну допомогу для дітей цієї зони.
     Гість ділився своїм життєвим досвідом, звичайно ж мотивував студентів вивчати іноземні мови, і французьку в тому числі.

     Під час зустрічі панувала доброзичлива, позитивна атмосфера. Іван часто жартував і розповідав про цікаві випадки із свого життя. Наголосив, що наше майбутнє, а точніше ключі від нього, в руках молоді. Тому потрібно навчатися та розвиватися, щоб усі вчинки були усвідомленими і відповідальними.

Наталія Рудницька,
директор Центру франкомовної освіти і культури
гуманітарно-педагогічного факультету

 

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook