Інтерактивне заняття з польської мови

October 31, 2019

 

30 жовтня 2019 року – у третій день плідної роботи осінньої школи «Юний філолог» для школярів було проведено інтерактивне заняття з польської мови. Віртуально подорожуючи польськими містами під музичний супровід відомого польського співака, виконавця бардівської пісні Гжегожа Турнау, доцент кафедри іноземних мов і перекладу Колодіна Л.С. ознайомила учнів з основними мовними формулами ввічливості, які використовують поляки під час зустрічі / прощання.

Після прослуховування абетки, досить вдалих (як для початківців) спроб полічити від 1 до 10, ознайомлення із назвами фруктів та овочів, а також  кольорами здивовані школярі дізналися, що стіл польською stół, килим – dywan, чашка – kubek, ручка – pióro, спина – plecy, фрукти – owoce і т.д. І навіть символ Хеллоуна гарбуз – звучить польською dynia, що відразу зруйнувало усі стереотипи щодо лексичної схожості наших мов.

 

 

Неабиякий інтерес у слухачів викликала віртуальна подорож «Столиці Польщі: Гнєзно, Краків, Варшава». Кожне з цих міст оповите легендами, казковими подіями і сміливими героями з надзвичайними можливостями. Учні переглянули фотогалереї цих міст, послухали hejnał Мар’яцького костела та історію його будівництва, легенду про короля Крака та Вавельського дракона, дізналися про походження польського герба та багато іншого.

А наприкінці заняття слухачі продемонстрували свою уважність, зацікавленість та вмотивованість, склавши із запропонованих пазлів мовні звороти ввічливості, назви фруктів та овочів польською мовою.

  

Маємо надію, що через декілька років представники цієї спраглої до знань аудиторії приєднаються до нашої дружньої родини гуманітарно-педагогічного факультету, обравши своєю майбутньою спеціальністю саме філологію.

Доцент кафедри іноземних мов

і перекладу 

 Колодіна Л.С.

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook