Профорієнтаційна робота з учнями Мирненської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів Бориспільської районної ради Київської області

26 October 2019, 16:16

27 вересня 2019 р. у Мирненській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів Бориспільської районної ради Київської області, що знаходиться у селі Мирне Бориспільського району, відбулась профорієнтаційна зустріч з учнями 10 та 11 класів. НУБіП України, Гуманітарно-педагогічний факультет представляла викладач кафедри педагогіки – Маценко Леся Миколаївна.

Ми поспілкувалися з учнями, розповіли про переваги навчання в НУБіП України, запросили навчатися за спеціальністю «Професійна освіта» (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства).

До уваги потенційних абітурієнтів було представлено презентацію «Професійна освіта», рекламний ролик «Кафедра педагогіки запрошує», роздано буклет кафедри педагогіки.

Майбутніх абітурієнтів зацікавили наочні профорієнтаційні матеріали, вони ставили питання щодо навчання на військовій кафедрі, можливості отримати подвійний диплом та проходити практики за кордоном, навчання в магістратурі та місця для працевлаштування.

Задавали питання, які стосуються створення особистого кабінету вступника, розміщення в ньому заяв та пріоритетів, ролі сільського коефіцієнта та інших важливих моментів вступної кампанії. Цікавилися також спортивними секціями та художніми колективами університету.

Ми звернули увагу учнів на те, що після закінчення навчання вони отримають диплом державного зразка та кваліфікацію «Педагог професійного навчання» і зможуть працювати в органах управління освітою, у закладах вищої освіти на керівних посадах та на посадах викладача спеціальних дисциплін, методиста, вихователя, інспектора а також в агробізнесі.

Особливо наголосили на тому, що в університеті працюють консультаційно-підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання знань з дисциплін українська мова і література, математика, біологія, хімія, іноземні мови, історія України, географія та ряду інших предметів, випускники яких отримають додаткові бали під час вступу до НУБіП України (до 10-ти балів).

Університет також проводить Всеукраїнську олімпіаду для вступників з наступних предметів: українська мова і література, математика, біологія, хімія, англійська мова, історія України, географія та ряду інших предметів. Участь у олімпіаді дає унікальну можливість отримати до 20 балів до Ваших сертифікатів ЗНО та буде вирішальною при вступі до НУБіП України.


Надана інформація викликала у старшокласників багато запитань, стало зрозуміло, що перспектива навчатися у одному з найкращих університетів України зацікавила учнів. Тож наша зустріч тривала понад запланований час. Ми запросили майбутніх абітурієнтів відвідати День відкритих дверей нашого Університету, який відбудеться 1 листопада, і пообіцяли показати наш університет «в усій красі».

Поспілкувавшись з директором та вчителями школи, ми виявили можливі напрями нашої подальшої співпраці, а саме: залучення учнів випускних класів до Днів відкритих дверей університету; можливість навчання для молодих педагогів школи в магістратурі за спеціальністю «Освітні, педагогічні науки» (освітня програма «Педагогіка вищої школи»).

Щиро дякую педагогічному колективу за підтримку і допомогу в організації зустрічі з учнями школи. А це, в першу чергу, директор – Похиль Тарас Ростиславович, який особисто взяв участь у зустрічі, так як переймається долею своїх випускників та класний керівник 11 класу – Вовк Тетяна Петрівна.

Сподіваємося, що учні Мирненської загальноосвітньої школи успішно складуть ЗНО та поповнять ряди студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України.

До зустрічі на Дні відкритих дверей!

Доцент кафедри педагогіки
Маценко ЛесяМиколаївна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook