Кафедра військової підготовки гостинно відкриває свої двері

October 10, 2019

Сьогодні у контексті забезпечення суверенітету та територіальної цілісності держави актуальними постають проблеми підвищення професіоналізму та компетентності фахівців у системі військової освіти, спроможних до дій у різних видах сучасної збройної боротьби. Вирішенню означених питань і присвячена діяльність кафедри військової підготовки – одного із основних структурних підрозділів Національного університету біоресурсів і природокористування України.

8 жовтня кафедра військової підготовки гостинно відкрила свої двері для усіх охочих познайомитись із військовою справою. Серед гостей були і студенти спеціальності «Журналістика», щоб дізнатись, якою кафедра військової підготовки є сьогодні.

 

Кафедра бере свій початок з 1926 року, коли наказом Військово-навчальних установ до штату Київського ветеринарно-зоотехнічного інституту було введено посаду військового керівника. Кафедра має потужний науковий потенціал – це висококваліфіковані фахівці, серед яких є учасники бойових дій. Задля виконання поставлених завдань, на кафедрі проводиться навчальна і методична робота, а також наукова і науково-технічна діяльність.

Кафедра військової підготовки має потужну навчально-матеріальну базу, зокрема тир, комп’ютерні класи, аудиторії тактильної, вогневої та технічної підготовки, пункт технічного обслуговування і ремонту, польову ветеринарну лабораторію, бібліотеку, стройовий плац, усі навчальні аудиторії оснащені мультимедійним обладнанням.

 

За підсумками діяльності та наявною навчально-матеріальною базою одна з найбільш потужних військових кафедр цивільних закладів вищої освіти в Україні.

На сьогодні кафедра військової готує офіцерів кадру – фахівців служби ветеринарної медицині для Збройних Сил та інших силових структур України; офіцерів запасу – за шістьма військово-обліковими спеціальностями. На ній навчається близько 700 студентів з різних закладів вищої освіти України. Все більше на кафедрі з’являється студентів-дівчат.

На кафедрі військової підготовки молоді люди вивчають військову справу, гартують себе фізично й морально, вони готові до оборони в будь-яку хвилину. Більш того, тут навчаються переважно ті, які дійсно бажають разом з дипломом про вищу освіту отримати звання офіцерів, що розширює можливості молодих спеціалістів щодо вибору професії.

 

Хто хоче стати саме таким: мужнім, хоробрим, загартованим, то вам сюди – на кафедру військової підготовки Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Катерина Мельник, Катерина Мусієнко
студентки 2-го курсу спеціальності "Журналістика"
 
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook