Святкування 70-річчя символічно: 19.09.19 «Китайська цивілізація: традиції та сучасність»

20 September 2019, 10:04

Наш університет черговий раз підтвердив статус провідного навчального закладу України під час ХIII Міжнародної наукової конференції «Китайська цивілізація: традиції та сучасність: до 70-річчя утворення Китайської Народної Республіки» 19 вересня 2019 р. У цей символічний день 19.09.19 ЧЕКАЛЮК Вероніка, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики та мовної комунікації НУБіП з доповіддю на тему «Дипломатично-освітні взаємини як місток сприяння налагодження зв’язків між державами: підсилення іміджу і репутації Китаю та України в контексті діяльності ЗМІ» презентувала НУБіП міжнародній спільноті (відео конференції https://youtu.be/Z28xfOZovz4 )

Пленарне засідання: 70-років утворення Китайської Народної Республіки модераторував досвідчений вчений – ГОНЧАРУК Андрій, старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень.

Знайомство з китайськими ученими - початок нових проектів з гуманітарно-педагогічним факультетом, організатори передали офіційного листа декану, професору Шинкаруку Василю Дмитровичу з надією на співпрацю.

Як зазначив ШИ Яцзюнь, д-р політ. наук, професор Європейського коледжу мови та культури Тяньцзінського університету іноземних мов, декан з китайської сторони Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету: «Питання підготовки і розподіл фахівців для розвитку відносин і співробітництва між Україною та Китаєм надзвичайно актуальне».

Давня китайська легенда розповідає про те, що боги пов'язують червону нитку навколо щиколоток людей, котрим судилося вплинути одне на одного або судилося бути разом, працювати чи робити спільну добру справу. Ця нитка може розтягуватися або заплутуватися, але ніколи не рветься. Через певний час нитка починає скорочуватися доти, поки ці люди не зустрінуться й не здійснять задумане.

  

Організатори конференції: Інститут сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України ГО «Українська асоціація китаєзнавців», Національний інститут стратегічних досліджень ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана». За сприяння Посольства КНР в Україні. Інформаційна підтримка – журнал «Україна – Китай».

Місце проведення: Великий конференц-зал Національної академії наук України, вул. Володимирська 55, Київ 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook