ННІ Лісового і садово-паркового господарства традиційним футбольним турніром відзначив День працівника лісу

September 16, 2019

У 2019 році виповнилося 35 років славній традиції відзначати День працівника лісу першістю з футболу на Кубок Миколи Дмитровича Полякова серед студентів, викладачів і випускників ННІ ЛіСПГ.

За цей час до улюбленої в цілому світі гри долучилося багато поколінь лісівників, сформувалося багато славних традицій, які живуть і допомагають у повсякденному житті випускникам факультету, а нині інституту, в усіх куточках України і далеко за її межами. Ця прекрасна гра, багатьом з них, допомогла стати не тільки фізично здоровими людьми, а й виховала чудові людські якості, без яких важко уявити собі гармонійно розвинену особистість, допомогла зайняти гідне місце в суспільстві, зробила не байдужими до проблем галузі, потреб колективу, держави, чуйними до друзів і оточуючих.

Більшість з них, відданість і любов до футболу, несуть впродовж багатьох років попри гаразди і негаразди, сягнувши висот і заслужених звань. Досить згадати Заслужених лісівників України, керівників державних лісогосподарських підприємств О.М. Гладиша, Ю.Ю. Сегеду, А.В. Гладського, Р.В. Сендзюка та В.Л. Свириденка та інших. Палкими пропагандистами і прихильниками футболу залишаються збірники факультету минулих років і за кордоном: лісівник Анатолій Федик в Італії, підприємець Арістид Яніді в Греції, директор Теленєштського лісгоспу Василь Ілеску в Молдові та цими людьми перелік не закінчується.

Традиції розпочаті попередніми поколіннями продовжують жити і перемагати. Команда інституту багаторазовий переможець першості НУБіП України упродовж останніх років. Друге місце, яке іншими факультетами сприймається як досягнення, для лісівників прирівнюється до невдачі. Збірна факультету в минулому ставала переможцем першості м. Києва з футболу серед команд ВНЗ першої ліги, коли грала у вищій лізі, неодноразово приймала участь у змаганнях Східно-Європейської студентської ліги, неодноразовий призер Всеукраїнського турніру Кубок «Юність Посулля» на честь Івана Сподаренка.

Не став винятком і нинішній рік. на стадіоні університету відбулися традиційні ігри першості ННІ ЛіСПГ з футболу, присвячені Дню працівника лісу на Кубок пам’яті М.Д. Полякова. Упродовж двох днів тривала напружена боротьба у першості між групами та збірними курсами. Окрасою стала участь у турнірі збірної команди викладачів і випускників інституту.

Перший день змагань відзначився найбільш запеклою боротьбою, оскільки сильнішого визначали студенти груп першого курсу. Справжня спортивна боротьба на полі не припинялась ні на мить.

У результаті напруженої боротьби місця були розділені наступним чином: І місце і беззаперечне лідерство на змаганнях отримали студенти спеціальності «Лісове господарство» скороченого терміну навчання (перша команда); ІІ місце і гідна конкуренція за студентами 1-ої групи; і ІІІ місце та прихильність вболівальників отримали студенти першого курсу спеціальності «Сдово-паркове господарство».

Нагородження переможців і учасників змагань проводили заступник директора ННІ Лісового і садово-паркового господарства Олександр Соваков і незмінний суддя і натхненник турніру професор Віктор Маурер. Переможці отримали дипломи і пам’ятні кубки, а решта команд були нагороджені грамотами за участь і традиційними для цих змагань призами – кавунами, що одночасно символізують футбольний м’яч, який всіх єднає, і земну кулю, засаджену лісами!

На другий день змагань на поле стадіону вийшло 6 команд інституту, які представляли збірні команди усіх курсів та збірну викладачів і випускників інституту. Під час урочистого відкриття змагань, присутній на стадіоні проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша привітав усіх присутніх зі святом – Днем працівника лісового господарства, і зазначив, що традиція, збиратись на футбольному полі щороку, започаткована лісівниками 35 років назад, є надважливою і повинна жити надалі!

Необхідно відзначити, що Сергій Миколайович цього року і сам долучився до цієї славетної для університету традиції, вийшовши на поле у складі збірної викладачів.

Збірну викладачів цього року підсилив відомий у минулому футболіст, завідувач кафедри відтворення лісів і лісових меліорацій, професор Віктор Маурер.

Під час самих змагань, у першій грі збірна команда 3-го курсу (минулорічні чемпіони) обіграла своїх молодших побратимів з 1-го, а збірна викладачів в серії пенальті поступилася збірній команді 2-го курсу.

Перша півфінальна зустріч виявилась дуже запеклою і безкомпромісною, адже на полі зустрілись збірні 3-го і 2-го курсу. І знову долю матчу вирішували 11-метрові удари. В цей раз фортуна була вже на боці третьокурсників, які першими вибороли путівку у фінал змагань.

У другій півфінальній грі зустрілися збірна 4-го курсу, яка була підсилена першокурсниками, та збірна випускників інституту. Необхідно зауважити, що збірна випускників представлена фахівцями лісової і деревообробної галузі, які вже досягли значного успіху: це три приватних підприємці, директор лісгоспу, провідний спеціаліст і головний інженер обласних управлінь, майор ЗСУ. Всі вони є гідним прикладом наслідування для своїх молодших колег.

І знову долю матчу вирішила серія пенальті. Перемога за більш вмотивованою збірною 4-го курсу.

У боротьбі за бронзу зустрілися збірні 2-го курсу та випускників. Гра вийшла цікавою, з великою кількістю гольових моментів і завершилася перемогою випускників.

Фінальна зустріч видалася видовищною і змістовною. Обидві команди показали не тільки високу техніку гри, а і тактичну виучку. У студентів 3-го курсу вже є досвід перемоги в цьому турнірі минулого року, що і дозволило їм правильно розкласти сили по ходу змагань і впевнено перемогти виснажених футболістів 4-го курсу.

Учасникам змагань керівництво інституту та рідні Миколи Дмитровича Полякова підготували подарунки та пам’ятні призи.

З рук професора Віктора Маурера, заступників директора ННІ Віктора Свинчука та Олександра Совакова, сина та зятя М.Д. Полякова Андрія Миколайовича та Ростислава Миколайовича усі команди учасники першості отримали традиційний приз – кавун, який уособлює одночасно і футбольний м’яч, який попри все єднає людство і планету Земля, яка вкрита лісами та зеленими насадженнями. Команді переможниці було вручено красивий перехідний Кубок М.Д. Полякова, який дуже нагадує Кубок Ліги Чемпіонів, а гравці команди переможниці та команд призерів отримали медалі і дипломи.

Вже традиційно для цього турніру рідні Миколи Дмитровича для розвитку фізичної культури і спорту в інституті, дарують нову тренувальну футбольну форму для студентів.

Змагання пройшли у дружній та урочистій атмосфері, за гарної сонячної, не по осінньому теплої погоди. За ними спостерігали численні вболівальники. У змаганнях не було переможених, а тільки переможці, бо вони сприяли єднанню, формуванню колективів груп, курсів, інституту, набуттю командного духу, який є запорукою майбутніх перемог.

Отримані емоції та заряд енергії, без сумніву, додадуть учасникам і вболівальникам традиційних змагань козацького здоров’я, незламного духу і наснаги у навчанні та роботі.

Адміністрація інституту та університету висловлює щиру вдячність рідним Миколи Дмитровича за те, що продовжують справу свого батька та максимально сприяють розповсюдженню здорового способу життя серед студентів!

Традиції мають жити і перемагати! До зустрічі на Кубку пам’яті М.Д. Полякова наступного року!

 

Завідувач кафедри відтворення лісів
та лісових меліорацій, професор
Віктор Маурер
Заступники директора ННІ ЛіСПГ
Олександр Соваков, Віктор Свинчук, Андрій Спірочкін

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook