Досвід НУБіП з підготовки лісових пожежних представлено в Європі

July 5, 2019
м. Роттердам, Нідерланди

Країни Європи все частіше стикається з наслідками екстремальних лісових пожеж, які призводять до втрат життя, знищення власності та культурної спадщини. Зміна клімату посилює вплив екстремальних погодних явищ в Європі та світі. Великі пожежі перетинають національні кордони, що потребує посилення співробітництва між державами.

На конференції у м. Роттердам, Нідерланди був представлений досвід Глобального центру моніторингу пожеж та досвід НУБіП, зокрема Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж, з координації міжвідомчої співпраці у галузі лісових пожеж та підготовці лісових пожежних. Подія відбувалась в рамках проекту "Європейські центри для цивільного захисту та управління кризовими ситуаціями", який був ініційований Європейським Парламентом.

На підставі доповідей представників європейських неурядових центрів з управління пожежами, в тому числі, з України, проектом буде запропонована модель для поширення досвіду існуючих центрів. Європейська Комісія, у тісній співпраці з державами-учасницями та партнерами на основі проекту вирішить, як краще використовувати цю теоретичну модель.


Професор кафедри лісівництва ННІ ЛіСПГ, керівник
Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж
Сергій Зібцев

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook