Закриття Тижня журналістики

June 7, 2019

Ось і добіг останній день Тижня журналістики, надзвичайно насиченого віртуальними подорожами та неймовірними зустрічами з талановитими і неординарними особистостями, які не просто віддані своєму фахові, але обожнюють свою професію і плекають надію на гідну майбутню зміну.

Єфрем Лукацький, Заслужений журналіст України, фотограф, представник Українського бюро світового інформаційного агентства Associated Pres, видав творче завдання і запросив до співпраці студентів-журналістів, які спрезентують «власну» історію у фотографії, залучивши родинні архіви, та показав майстер-клас фоторепортера, який має виступати рупором подій (на прикладі Грозного у Чечні, приголомшливих подій Євромайдану, «нічних» метеликів тощо).

 

Творча співпраця між НУБіП України та Національною спілкою журналістів України цього разу ознаменувалася дискусією «Українська журналістика: сучасні виклики та перспективи» наших першокурсників із головою НСЖУ, членом виконкому Європейської федерації журналістів Cергієм Томіленком. Чому потрібно любити свою роботу, на що потрібно налаштовуватися у майбутньому, як ставити перед собою мету та йти до неї – це була нескінченна низка питань майбутньої професійної зміни.

 

А неперевершена майстриня продюсування, Woman Energizer, Лариса Дроздова настільки захопила своїми розповідями про перспективи професії юнаків та дівчат, що вони відкривали найпотаємніші дитячі та юнацькі мрії. А навзаєм отримували цінні поради з азів спеціальності та заслуховувались неймовірними історіями тернистого шляху ЖУРНАЛІСТА.

Досвідчений журналіст, спортивний коментатор Валентин Щербачов розповів про захопливий світ спортивної журналістики.

Завершився тиждень урочистим акордом наукового спілкування однодумців (методичним семінаром «Сучасна українська журналістика в датах і постатях»), які у неймовірному плині часу відчували себе просто щасливими, що вони живуть, мріють, шукають і знаходять, що вони залишаються не лише посадовцями, літредакторами, оглядачами, наставниками, які крізь призму минулого вибудовують сьогодення, плекаючи майбутнє Журналістики.

 

 

 


Ірина Вакулик

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook