Журналісти звітують перед факультетом

7 June 2019, 18:32

06 червня в Україні відзначається День журналіста. Цього святкового дня журналісти-першокурсники звітували перед студентами інших спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету про виконану роботу. У великій аудиторії зібралися майбутні психологи, філологи, дипломати, адже журналістика має багато спільного з кожною з цих професій.

Розпочав захід декан гуманітарно-педагогічного факультету, професор В.Д. Шинкарук, який привітав журналістів зі святом і розповів першокурсникам про перспективи навчання, можливості закордонного стажування та отримання подвійних дипломів.

Студенти спеціальності «Журналістика» доповіли про власний творчий доробок, напрацьований за рік навчання, перші проби пера. Найактивніші студенти були нагороджені грамотами у різних номінаціях.

На завершення свята відбулася зустріч з досвідченим журналістом, спортивним коментатором Валентином Щербачовим.

Валентин Щербачов мріяв стати професійним спортсменом, однак доля розпорядилася інакше. Нині він працює в спортивній журналістиці, бере участь в експедиціях по всьому світі. Особливим захопленням Валентина Щербачова є підкорення гірських вершин.
Журналіст багато подорожував, збираючи матеріали з різних куточків світу, представив нам свої відеоматеріали з різних його подорожей, розповідав захопливі історії. Студентам-журналістам він зізнався: «Я не зациклююсь на спорті, мені цікаве все». Валентин Щербачов представив відеоархів з подорожі в Антарктиді, де разом з працівниками станції Вернадського грали у футбол на снігу. Цьогорічна експедиція в Гімалаї стала 41-ю для Валентина Щербачова. «Восени зібралася команда з 14 чоловік. Причому їхати мав не я, а мій колега. Я про цю експедицію навіть не знав. Але хлопець виявився фізично непідготовленим, і в останній момент запропонували мені. Я не дуже розумів, куди зібрався. Гір бачив багато, але в Гімалаях не був. Тиждень просиділи в наметах, потім добралися до місця, розбили базовий табір. Однак через непередбачену затримку закінчилися гроші, і мене перекинули в Київ. Знайшов 8 тисяч доларів, зібрав хлопцям листи і назад добирався сам. Я три години блукав наодинці на висоті 6 тисяч метрів. Камнепад, лавина, ураганний вітер, дивом не заблукав. На щастя, ми утеплилися та за 19 годин здолали відстань, на яку зазвичай йшло три доби».

Журналіст дав настанови молодим журналістам щодо початку професійної кар‘єри: «Треба багато читати і писати, щоб ви змогли викладати свої думки на папері, мати живий інтерес до справи. Ми повинні мати контакт із людьми наживо». Валентин Щербачов наголосив, що в майбутніх журналістів прекрасні перспективи. Найважливіше – не втратити запал, завжди залишатися у вирі новин, подій, жити активним життям.
Студентів зацікавив журналіст-екстремал, його цікаве професійне життя. І зустріч перейшла у формат бесіди.

Студенти познайомилися з легендою української спортивної журналістики, і за це особливо вдячні раднику ректора НУБіП України, Заслуженому журналісту України Іванові Чижу, який і організував цю зустріч.


Юлія Дуб, Орина Зеленіна,
студентки 1 курсу спеціальності «Журналістика»

Фото Олександра Каплауха

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook