Травневі профорієнтаційні заходи кафедри економічної теорії

June 3, 2019
Травневі профорієнтаційні заходи кафедри економічної теорії
 
Співробітники кафедри економічної теорії активно проводять профорієнтацію. На кафедрі створена база загальноосвітніх шкіл, з якими працюють співробітники, кожного місяця звіти передаються до деканату.
Так, у травні доценти Н. Болгарова та В. Гаврилюк тісно у співпраці із студентами організували заходи, завдяки чому була здійснена іміджева робота на користь кафедри, факультету, університету.
Серед студентів можна відмітити посилення відповідальності за університетське життя. Вони активно долучаються до профорієнтації. Так у травні під керівництвом Н. Болгарової поділилися досвідом навчання в університеті наступні студенти:
Яковишина Іванна, 1 курс 1 група "Економіка підприємства"
Телейчук Марія, 1 курс "Економічна кібернетика"
Батьки майбутніх абітурієнтів хочуть знати, в яких умовах, хто і чому буде навчати їхніх дітей. Тому саме студенти можуть поділитися власним досвідом із молодшими школярами, що для них стає безперечним авторитетом достовірності наданої інформації.
Яковишина Іванна завітала у Тарасівське НВО, Броварського району Київської області, село Тарасівка. Учнів цікавило, яку навчальну базу мають факультети, чи відбувається в університеті практичне навчання, наявність та умови проживання в гуртожитках. Іванна розповіла також про вартість навчання та вартість підготовчих курсів, профільні предмети на вступ, необхідна кількість балів ЗНО.
Телейчук Марія здійснювала захід у Дашівській ЗОШ І-ІІ ст, Вінницької обл, Іллінецького р-ну. Марія розповіла про переваги навчання на факультеті аграрного менеджменту, особливості навчального процесу і наукових досліджень, специфіку міжнародної діяльності, навчання і практика в зарубіжних університетах, умови проживання і спортивне життя, працевлаштування випускників особливо зацікавили майбутніх абітурієнтів.
Серед заходів у м. Києві можна відзначити важливу роботу у школі № 229 м. Києва, куди завітав доцент кафедри Віталій Гаврилюк.
Хоч школа розташована у нашому місті, проте керівництво зазначило, що ми перші, хто завітав до них із профорієнтаційними зустрічами. Учні 10 класу із зацікавленням слухали інформацію про НУБіП України, його історію, структуру, особливості й переваги навчання. Віталій Петрович звернув увагу на проведення підготовчих курсів на базі НУБіП та учнівської предметної олімпіади, детально пояснив переваги участі та визначення додаткових балів, що враховуються при вступі до вузу.
Звичайно, що випускникам наразі складно відразу визначитись із вступом, проте маючи достатню інформацію про ВНЗ, це зробити значно легше. Тому протягом зустрічі учні мали можливість познайомитись з наявними спеціальностями в НУБіП України та на факультеті аграрного менеджменту зокрема, з’ясувати можливості практичного навчання, міжнародних програм, подальшого працевлаштування.

Вчителів та учнів школи запрошено відвідати університет й на власні очі переконатись у чудовій матеріально-технічній базі кафедр, познайомитись із викладачами та студентами, помилуватись красою нашого району. 

  

  

      

    

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook