Діалог Україна-Італія у стінах нашого університету продовжено

25 May 2019, 14:12
 
24 травня 2019 р. продовжився робочий візит італійських професорів Антоніо Колавеччо та Андреа Малтоні у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. 
 
Гості за участі декана гуманітарно-педагогічного факультету професора Василя Шинкарука в неформальній, дружній атмосфері продовжили спілкування на кафедрі міжнародних відносин і суспільних наук з викладачами та студентами спеціальності «Міжнародні відносини». 
 
 
Під час дискусії піднімався цілий ряд гострих питань стосовно освіти, соціально-економічної, політичної ситуації в Україні, Італії та світі. Зокрема, Антоніо Колавеччо розповів про особливості освітнього процесу, правових норм суспільно-політичних процесів в Італії. Андреа Малтоні, в свою чергу, звернув увагу на проблему корупції та поділився позитивним досвідом боротьби з нею в Італії, наголосивши, що італійську модель собі за зразок взяла Франція. 
 
 
Декан Василь Шинкарук, закцентував увагу на позитивному досвіді міжнародної співпраці, важливості цілого ряду освітніх та міжнародних питань, які можуть спільно вирішуватись українськими та італійським вченими. Науково-педагогічні працівники кафедри міжнародних відносин і суспільних наук професор Володимир Калуга, доценти Кирило Клименко, Олена Кропивко, Людмила Лановюк, Вікторія Хвіст підкреслили давність україно-італійських відносин, на прикладі ректора Болонського університету Юрія Дрогобича, звернули увагу присутніх на непросту суспільно-політичну ситуацію в нашій державі (війна з Росією), необхідності посилення культурних і наукових зв’язків між Україною та Італією.
 
 
В результаті діалогу виникла пропозиція про проведення у травні наступного 2020 року спільної українсько-італійської конференції. Тут же й зініціювали коло питань, які варто винести на публічну дискусію та обмін досвідом між двома країнами. Крім того, обговорювалось питання підготовки та видання спільної колективної монографії, а також у перспективі започаткування спільного друкованого органу.
 
 
 
 
 
Гості, приємно вражені прогулянкою ботанічним садом напередодні, висловили бажання знову пройтися тінистими алеями квітучого дива нашого Голосіїва. Гостям було продемонстровано ошатні зали 3 навального корпусу та гербову галерею НУБіП України. Також, вручено сертифікати про проведення ними лекцій для науковців та студентів університету.
 
 
 
 
 
Культурна програма прийому італійських гостей була продовжена відвідинами діючого римо-католицького храму святого Миколая – Національного будинку органної та камерної музики України, де, як не дивно, насолодилися італійською музикою часів бароко під заворожуючі звуки органу та скрипки.
 
 
 
 
Сергій Білан
завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук
 

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook