Українка підкорила всіх на Арт Нью-Йорк: «Дивіться на світ з любов’ю і природа віддячить Вам»

20 May 2019, 23:33

Напередодні «Дня журналіста» кожен медіа-фахівець згадує найцікавішу тему, історію, особистість. Найнеординарнішими є представники мистецтва, ці люди незбагненні й загадкові. Це особливе інтерв`ю із українкою, котра здивувала не лише Європу, а й підкорила серця американців.

Через 33 роки після Чорнобильської катастрофи колекція «Глобальне потепління» показує нам як загрозливо тануть льодовики на одній лінзі, в той час, як людські особи з термометрами замість носів реагують на інший лінзі - це кумедно, але в той же час і серйозно й акцентує увагу молоді на збереженні природи. За словами Ольги, «Кожен, дивиться на мої роботи, повинен поставити собі питання:« Що я можу зробити, щоб вплинути і поліпшити здоров'я планети? »

Досліджуючи навколишній світ, природу любові і сексуальності в сучасному світі, нестандартна художницястворює неймовірно гармонійний світ сучасногомистецтва. Її талант і рідкісне вміння показати невидимий світ реальності. Її роботи - це оптимістична правдоподібна науково-фантастична феєрія. В епоху штучного інтелекту і «швидкої любові» Ольга створює емоційний зв'язок людини і природи, її образи непідвладні часу - дають відчуття неповторної легкості, сексуальності, легкості, безтілесними. Вона акцентує в творчості на забутих нетлінних істинах і презентує їх сучасній ЛЮДИНІ.

У роботах з серії «Взаємозв'язок» і «Віртуальний або реальний», Ольга створює скульптури величезних окулярів і запрошує нас подивитися на навколишній світ через призму мистецтва. Сьогодні для інтерв'ю ми зустрілися в київській студії художниці.

 

 

Журналіст: Ольга, ви вперше у Нью-Йорку?

Ольга: Це не перша моя поїздка, але перша виставка.

Ж .: Ваші враження?

Ольга: Арт Нью-Йорк - це відомий арт ярмарок мистецтва модерну і сучасного мистецтва. 74 галереї з усього світу презентували своє мистецтво. Серед робіт художників можна відзначити, як відомих: Енді Уорхола, Роя Ліхтенштейна, Фернандо Ботеро, Такаші Муракамі, Франка Стелли, Марка Шагалла, Жана-Мішеля Баскья, Хоана Міро, Пабло Пікассо, Сальвадора Далі, Жоржа Кондо та ін., так і нові таланти. Арт Нью-Йорк тривав 4 дні і тільки на його відкритті побувало 6000 осіб. Це булодуже емоційно!

Ж .: Що ви представляли на Арт Нью-Йорк?

О .: Моя нова серія робіт називається "Взаємозв'язок". Це 2-х метрові настінні скульптури окулярів з ефектом 3 d. Я розписую їх усередині і доповнюю мініатюрними скульптурами. Моє мистецтво стосується нашого крихкого співіснування з екосистемою Землі, не втрачаючи при цьому почуття гумору.

Ж.: Розкажіть про передісторії створення Ваших робіт.

О .: Серія робіт «Взаємозв'язок» пропонує подивитися насебе як на нитку павутини життя; ці роботи містять формикреветок, крокодилів, птахів та інших створінь природи, включаючи людські форми. Мої роботи несуть усвідомлення того, що Ви - одне ціле з прекрасним і багатогранним Всесвітом. Серія робіт «Взаємозв’язок» також містить предмети, що руйнують наше навколишнє середовище, такі як пластикові пакети, а також в ній присутні зображення термометрів, що показують глобальне потепління. Кожен, хто дивиться на ці роботи, повинен задатися питанням - «Що я можу зробити, щоб поліпшити стан планети?»

Ж.: Чи була участь у виставці результативною для Вас?

О .: Так, я дуже задоволена участю! Деякі мої роботи поповнили приватні колекції. А також один відомий колекціонер запропонував мені взяти участь у колективній виставці в своєму арт-просторі на Манхеттені. Для мене участь у виставці - це перш за все яскраві емоції, і я отримую величезне задоволення від спілкування з людьми. Усвідомлення того, що вони розділяють мої цінності наповнює мене радістю.

Ж .: Який момент Вам найбільш запам’ятався?

О .: Я носила капелюх, зроблений з безлічі розписанихокулярів. Я зняла його з голови і поставивила на підлогу в галереї. Колекціонери одразу почали цікавитися, що це за витвір мистецтва, чи можна його придбати? Це було кумедно!

Ж .: У яких ще країнах Ви виставляли свої роботи? Які виставки плануєте?

О .: Я брала участь у виставках в Україні, Франції, Монако, Італії, Канаді. У 2019 планую персональну виставку в Києві. За моїми подальшими проектами можна буде спостерігати на моїй сторінці в інстаграмі та на моєму сайті:

https://www.instagram.com/olgakoshelevaart/

Я знаю, що багато журналістів стурбовані питанням екології , мені приємно, що Ваш університет має неймовірний парк і навіть свій ліс. Це зачаровує. Я бажаю науковцям, вченим і юним журналістам успіхів і мирного життя у чистому екологічному світі. Дивіться на світ з любов’ю і природа віддячить Вам здоров’ям і гармонією.

 

Діана Дафіна,
Роман Вовк.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook