Студенти-філологи долучилися до всесвітньої акції «World Without Plastic»

17 May 2019, 10:14

Загальновідомим є той факт, що проблема забруднення навколишнього середовища пластиком є однією з найактуальніших і найболючіших для сьогодення. Науковці підрахували, що до 2050 року кількість пластикового сміття на Землі зросте на 70% і складе 3,4 мільярди тон.

Вивчаючи тему «Science and Nature» на заняттях з англійської мови, першокурсники надихнулись ідеєю очистити довкілля від пластику. У зв’язку з цим, студенти 1 курсу групи ФілА-18001б Національного університету біоресурсів і природокористування України гуманітарно-педагогічного факультету виявили свою активну громадянську позицію і приєдналися до всесвітньої акції «World Without Plastic», що проходить в травні цього року під егідою Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO).

 

Завдяки підтримці керівництва факультету вдалося зв’язатися з представниками Голосіївської районної державної адміністрації в м. Києві, які підтримали рішення студентів та допомогли з вивозом сміття. Локацією було обрано окрасу рідної Alma mater – Голосіївський ліс. Було визначено день і під керівництвом асистента кафедри романо-германських мов і перекладу Мазепової-Корсун Юлії Сергіївни першокурсники пішли на обрану ділянку. Впродовж цілого дня вони працювали і очистили значну частину території лісу від пластику. Першокурсники відправили зібране сміття на переробку і переконалися в його утилізації.

Ми впевнені, що своїм вчинком студенти показали приклад та надихнули інших на участь у даній акції. Ми закликаємо всіх студентів приєднатися до повноформатного проекту «Світ без пластику», який буде проходити в липні цього року в більш ніж ста країнах світу.

асистент кафедри романо-германських мов
і перекладу Мазепова-Корсун Ю. С.,
студенти групи ФілА-18001б

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook