День донора на факультеті землевпорядкування

26 April 2019, 11:32

Донорство – благородна і почесна місія, яка дозволяє зберегти життя хворим на важкі хронічні захворювання і потерпілим від опіків, аварій та катастроф. Донорство символізує безкорисну ідею допомоги іншим людям.
Ділячись власною кров'ю донори рятують людські життя.

Важливість проведення «Дня донора» в Національному університеті біоресурсів і природокористування України перегукується з безсумнівною важливістю самого донорства. Як відомо, потреба в донорській крові виникає у людей будь-якого віку з різними серйозними захворюваннями. Тому кожен донор, який здає кров безоплатно, робить свій безцінний внесок у добру справу – порятунок людських життів.

Сучасна медицина має тисячі лікувальних препаратів, але медики сходяться на одному: ніщо не може замінити людську кров. Тож донори потрібні хворим людям завжди, щохвилини. Варто замислитись над тим, що рятуючи чиєсь життя сьогодні, ми отримуємо надію на порятунок свого завтра.

За статистикою, кожен третій житель нашої планети потребує донорської крові. Травми, аварії, збройні конфлікти, надзвичайні події відбуваються постійно. Постраждалі в них люди часто мають потребу в переливанні крові. Донорська кров рятує життя і допомагає вилікуватися від важких хвороб, тому люди, які готові добровільно стати донорами крові, роблять благородний крок і гідні поваги. Саме на їх честь, а також з метою залучення уваги до питання про потреби людства в безпечної крові, був встановлений Всесвітній день донора крові.
Донорство приносить користь не тільки тим, хто має потребу в крові, але і тим, хто її здає. Регулярна здача крові зміцнює імунну систему людини, є профілактикою серцево-судинних захворювань, адже позбавляє від надлишку крові, що створює навантаження на серце. Збір крові стимулює людський організм до запуску відновних процесів і відтворення крові, таким чином відбувається омолодження. А за даними медичних досліджень, регулярна здача крові збільшує тривалість життя до 7 років.
Саме тому, студенти факультету землевпорядкування долучились до цієї акції, яка проходила в стінах нашого університету в останні два тижні квітня 2019 року.

Дякуємо усім, хто долучився та сподіваємось, що з кожним роком небайдужих людей буде все більше і більше!


Ірина Колганова,
асистент кафедри землевпорядного проектування

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook