Академічна доброчесність: практичний вимір

12 April 2019, 10:00

   Саме таку назву має надзвичайно цікава конференція, що уродовж 11-12 квітня проходить у Києво-Могилянській академії (https://saiup.org.ua...).
   З програмою конференції можна ознайомитись за посиланням: https://drive.google.com/…/1wFS4co0-iPqU4xszHhlbvDDpEf…/view.
   Обговорення та огляд одій конференції: https://www.facebook.com/events/1237811783032655/
Мета конференції — підсумувати здобутки освітньої системи України, узагальнити успішні практики в питаннях академічної доброчесності та якості освіти, а також проаналізувати, які зміни варто здійснити для побудови якісно нової системи освіти України. Конференція проводиться Проектом сприяння академічній доброчесності в Україні – Проект сприяння академічній доброчесності в Україні - SAIUP спільно з антиплагіатною компанією Unicheck Україна, Національним університетом «Києво-Могилянська академія» та за підтримки Міністерства освіти і науки України.
   Серед учасників конференції була і завідувач кафедри інформаційних і дистанійних технологій Олена Кузьмінська.

   Короткі тези-враження з першого дня конференції: академічна доброчесність ширша за запобігання плагіату - це про цілісність, довіру і повагу; рівень культури і цінностей визначає рівень спільноти; складно організувати співпрацю у освітянських командах, де учасники (студенти, викладачі, адміністрація) мають різний досвід, вік, цінності, кометентності .... Академічна доброчесність розглядається у різних апсектах: нормативно-правовий, інституційний і інструментальний, причому інструменти - це лише інструменти.


Але інструменти теж важливі: будьте учасником другого дня конференції - долучіться до трансляції https://www.youtube.com/watch?v=gM849JkKDgI


 Олена Кузьмінська,
завідувач кафедри інформаційних і дистанційних технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook