Звіт про засідання ради роботодавців агробіологічного факультету від 14 березня 2019 р.

March 16, 2019

В засіданні ради роботодавців засіданні взяли участь  представники аграрних компаній «Астарта», «Укравіт Агро», «Gamayа», «Колос», «ВНІС», «Нива Переяславщини», фермерських господарств, науково-дослідних установ Інститут землеробства НААН України, Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН, завідувачі кафедр, керівництво факультету. Від ректорату в роботі ради взяв участь проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко.

Порядком денним передбачався розгляд наступних питань:

1.   Узгодження робочих навчальних планів підготовки фахівців спеціальностей «Агрономія» і «Садівництво і виноградарство»;

2.   Затвердження програм та графіка навчальних практик;

3.   Різне.

Головуючий на засіданні, голова ради роботодавців агробіологічного факультету, директор ТОВ Агрофірма «Колос» Центило Л.В. в своєму виступі коротко прозвітував про проведену роботу, підкреслив, що робота ради ведеться у правильному напрямку, іде пошук шляхів вдосконалення співпраці в навчальному процесі, практичній підготовці студентів, створенні умов для їх навчання на виробництві, покращення матеріальної  бази факультету.

Декан факультету Тонха О.Л. ознайомила засідання з існуючими навчальними планами підготовки фахівців спеціальностей «Агрономія» і «Садівництво і виноградарство».

В обговоренні планів виробничники акцентували увагу на більш глибокій підготовці з окремих дисциплін. Зокрема представник компанії «Укравіт Агро» Сергій Адаменко загострив увагу на поглибленні підготовки фахівців в напрямі вузьких спеціалізацій, представник інвестиційної швейцарської компанії «Gamayа» Вадим Лисенко наголосив на поширенні наукових розробок, що дасть можливість до розширення іноземного фінансування.

Заступник декана з навчальної та виховної роботи Завгородній В.М. представив графік проходження навчальних практик на 2019 рік. Представник агрохолдингу «Астарта» Вадим Скрипник запропонував збільшити кількість студентів для проходження ознайомчої практики саме в умовах високотехнологічних підприємств. Зацікавленість в практикантах і молодих спеціалістах виразили і інші учасники зібрання.

Про стан співпраці з роботодавцями, своє бачення вирішення піднятих проблем доповіли завідувачі кафедр факультету. 

Рішенням засідання ради роботодавців агробіологічного факультету НУБіП України було затверджено графік проходження практик протягом вегетаційного періоду 2019 року, визначені основні базові господарства та центри. Вказано на подальше вдосконалення і поглиблення співпраці між факультетом і виробництвом.

 

 

Сектетар ради роботодавців                                                      М.Ф.Іванюк

 

Декан агробіологічного факультету                                        О.Л.Тонха

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook