Профорієнтаційна роботи кафедри економічної теорії посилюється!

March 25, 2019

 З метою допомогти випускникам краще зорієнтуватися у виборі професії, науково-педагогічні працівники кафедри економічної теорії проводять різнопланові профорієнтаційні заходи.

   Найголовнішим у цих заходах є особисте спілкування та роз’яснення буденних питань для абітурієнтів. У цій роботі активно беруть участь, також студенти. Так, як презентація свого навчального закладу та спеціальності студентами є ефективним засобом інформування та мотивації майбутніх абітурієнтів. По перше, особисте спілкування - це джерело інформації високого рівня довіри. По друге, спілкування з представником своєї вікової категорії передбачає більшу відвертість. Тому залучення студентів до профорієнтаційної роботи, один із пріоритетів профорієнтаційної роботи.

   Викладачі забезпечують методичну підтримку, планують візити до навчальних закладів, ретельно обробляють отримані анкети та продовжують спілкування з зацікавленими у вступі в НУБіП України.

  Впродовж березня, під керівництвом доцентів кафедри: Болгарової Н.К., Власенка Ю.Г., Гаврилюка В.П. поділилися досвідом студенти нашого вузу.

   Під час зустрічі була надана інформація про навчальний заклад, ознайомлено з правилами прийому та програмами вступних випробувань. Вступники були забезпечені інформаційною продукцією, було роздано інформаційні матеріали про університет і про факультет аграрного менеджменту. Школярам розповіли про особливості самореалізації, можливості досягнення матеріального благополуччя, перспективи працевлаштування за набутою професією після закінчення НУБіП України.

 

   При зустрічі школярі задавали дуже багато запитань. Марина розповіла про переваги, можливості навчання та стажування за кордоном в університеті.Немало уваги приділили і висвітленню активного та насиченого студентського життя: наукові конференції, яскраві фестивалі, участь у різноманітних гуртках, незабутніх екскурсіях та проходження практик у різних куточках України.

Також профорієнтаційний захід відбувся у ЗОШ "І-ІІІ ступенів гімназія" НВК №2 місто Камінь-Каширський, Волинської області в 11-Б класі. Іван Мартинюк гостинно запрошував випускників своєї школи до навчання в університеті, розповідав  за особливості здобуття різноманітних спеціальностей в університеті.

   Активно долучилися до профорієнтаційної роботи Телейчук Марія і Мельничук Ірина, які відвідали ЗОШ І-ІІІ ст №2, Хмельницької обл., Новоушицький р-ну, м. Нова Ушиця, та відповідно, Дубровицький НВК "Ліцей-школа", Рівненської обл., м. Дубровицький, 10 та 11 класи. Вони поділилися інформацією про Національний університет біоресурсів і природокористування України з учнями 10-11 класів. Більшість учнів наш університет дуже зацікавив. Студентки розповідали про висококваліфікованих викладачів, охарактеризували факультети НУБіП, особливо детально розповіли саме про факультет аграрного менеджменту, показали профорієнтаційні відео-ролики і ознайомили учнів із традиціями університету та надали повну інформацію про правила вступу.

  

 

   Протягом квітня-травня 2019 року заплановано провести ще подібні заходи.

   Аналіз анкет показав, що кількість зацікавлених Нубіп України складає 10-15 % опитаних респондентів. Показовим є те, що абітурієнти жваво цікавляться всіма спеціальностями, по яких здійснюється підготовка в нашому університеті. Тому інформація, яку отримують викладачі кафедри, оперативно передається колегам з інших факультетів та інститутів.

   НПП кафедри вживають заходів до інформування зацікавлених школярів про Дні відкритих дверей, визначні події у НУБіП України.

   Ми прагнемо, щоб факультет агарного менеджменту НУБіП України став для школярів рідною домівкою, ще до того як вони прийдуть до нас студентами!

 

Запрошуємо на «День відкритих дверей» 28.03.2019 року в НУБіП України!!!

 

Доцент кафедри економічної теорії

Віталій Гаврилюк

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook