Тарас Євсюков і Олександр Шевченко провели виїзний майстер-клас для студенів Володимир-Волинського агротехнічного коледжу

March 12, 2019

Організований нещодавно деканом факультету землевпорядкування Тарасом Євсюковим і доцентом кафедри геодезії та картографії Олександром Шевченком у Рівненському коледжі НУБіП України майстер-клас з використання безпілотних літальних апаратів в геодезії та землеустрої не пройшов не поміченим серед закладів, що здійснюють підготовку молодших спеціалістів за спеціальністю «Землевпорядкування».

 

 


Тож цього разу на запрошення директора Володимир-Волинського агротехнічного коледжу Олександра Коновалюка та його заступника Наталії Матусевич команда факультету землевпорядкування здійснила висадку, зліт і посадку за 10 км від західного кордону України і провела показове заняття для студентів 3-го і 4-го року навчання землевпорядного відділення. До аудиторії приєдналися представники місцевого телебачення та газети, а також викладачі коледжу.

 

 

Сучасний тренінг включав два блоки – теоретичний і практичний. Першу частину присвятили можливостям застосування БПЛА у різних галузях від військової до агропромислового комплексу, класифікації та технічним параметрам БПЛА, безпеці і правилам управління ними, детально охарактеризували специфіку даних, що отримують в результаті знімання. Особливо студентів зацікавили питання комплектації, характеристики БПЛА і вартості виконуваних робіт. Багато поставили питань викладачі Наталія Фель, Ірина Медведюк і завідувач землевпорядного відділення Надія Шемчук.

 

 

Практичний блок доводилося проводити у складних погодних умовах. Вирували вітри і час від часу дощило. Але ці труднощі вдалося перебороти. І в сприятливий момент, після ретельно проведених підготовчих робіт, Олександр Шевченко здійснив успішний зліт БПЛА DJI Matrice 100 над територією агротехнічного коледжу і виконав знімання його території та прилеглих вулиць на висоті 50 метрів, після чого майстерно провів посадку квадрокоптера. Зліт, знімання вздовж запрограмованого маршруту і посадка тривали 6 хвилин. Потому студенти стали свідками як у камеральних умовах протягом якихось 40 хвилин було опрацьовано матеріали знімання у програмному продукті Agisoft PhotoScan та отримано ортофотоплан і цифрову модель рельєфу відзнятої території. Всього за такий короткий час було отримано метадані з 650 тис. точок місцевості і це ще не на самих високих налаштуваннях якості.

 

 

Студенти з великою цікавістю поставилися до відкритого заняття, адже на їх очах відбулося те, про що їх в теорії навчили на дисципліні «Фотограмметрія». Також молоді землевпорядники побачили перспективи розвитку технологій галузі та їхнього подальшого працевлаштування. Особливо активно проявили себе студенти Віктор Зайчук і Станіслав Янчук, а Максим Ліщук сказав, що хоче продовжити навчання за спеціальністю в НУБіП.

 

 

На завершення декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков зупинився на перспективах землевпорядної освіти та галузі, окреслив можливості продовження навчання випускникам коледжу у НУБіП та запросив їх на День відкритих дверей, що відбудеться 21 березня 2019 року та відповів на всі питання учасників зустрічі.

 

 


14 березня 2019 року на подібний майстер-клас чекають студенти і викладачі землевпорядного відділення Прилуцького агротехнічного колежу. Цю зустріч організовує його випускник, депутат Прилуцької міської ради, а нині аспірант кафедри управління земельними ресурсами НУБіП Дмитро Третяченко.

 

Вже зовсім скоро чекайте новин з Чернігівщини!

Наталія Мединська,
доцент кафедри земельного кадастру

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook