Економіст у ролі журналіста. Виставка Івана Марчука

February 27, 2019

 У Національному музеї «Київська картинна галерея» пройшла ретроспективна виставка «Земля моя – краса моя», впізнаваних пейзажів народного художника України, Івана Марчука.
    На виставці представлено понад п’ять десятків полотен авторської техніки «пльонтанізм», які художник почав створювати з 1972 року.
  "Я вам дарую сонце, я вам дарую місяць, дарую тишу і спокій, я вам дарую поля, хатинку край села. Щоб ви відпочили і отримали все, що тільки зможете. Ви будете довго згадувати виставку. Дякую сердешно, що ви тут є", - сказав Марчук.

    На виставці в ролі журналіста побував студент економічного факультету Владислав Давидов.
   Щоб потрапити на виставку люди шикувались у черги навіть під кінець останнього дня виставки, на що звернув увагу науковий співробітник музею, гадаю таке буває не часто.

 

«Роботи цієї людини відрізняються неймовірними світло-тіньовими малюнками та об’ємністю зображення, що ніби переносить тебе у дійсність картини, у її реальність», - підкреслив Влад.

     Дуже приємно було бачити велику кількість молоді серед відвідувачів, адже творчі надбання нації залишаються у свідомості українців!
Іван Марчук – український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Шевченка, який у 2007 році потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності, що був укладений британською газетою «The Daily Telegraph». Окрім цього, Іван Марчук є членом наукової ради Міжнародної академії сучасного мистецтва в Римі, яка прийняла його до лав «Золотої гільдії», що є першим випадком визнання українського художника інституцією такого рівня.

Матеріал: Владислав Давидов

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook