Науковці НДІ взяли участь у відкритих Загальних зборах Біоенергетичної асоціації України

12 February 2019, 14:20
Кафедра економічної теорії

 

Науковці НДІ взяли участь у відкритих Загальних зборах Біоенергетичної асоціації України, які відбулися сьогодні 12 лютого 2019 року з 9:30 до 13:00 у приміщенні Президії Національної академії наук України за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 55, 3 поверх, зала «Секційна».

Домбровський О.Г. , Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат України наголосив на тому, що Україна має величезний біоенергетичний потенціал, при цьому споживання газу зменшилося на 5 % за 2018 рік.

Голова біоенергетичної асоціації Гелетуха Г.Г. відмітив, що доцільно використати досвід Прибалтійських країн у запровадженні ринкових механізмів в біоенергетичному секторі та створення біржі біопалива в Україні.

Участь науковців кафедри економічної теорії, лабораторії біоекономіки та економічної теорії з даною асоціацією має 5-річну історію і досить тісні зв’язки, які асоціюються з проведенням 15-16 лютого 2019 року в НУБіП семінару «Розвиток біоенергетичного потенціалу в сільському господарстві».

Особливістю нашої діяльності є визначення потенційного обсягу аграрної біомаси для виробництва тепла. Наша співпраця з провідними країнами Європейського Союзу дає підстави стверджувати, що частка відновлювальних джерел енергії щорічно може зростати в межах 1%.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook