Студент факультету землевпорядкування Олексій Малець – призер Чемпіонату України з боротьби самбо!

6 February 2019, 9:06

 Студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України продовжують радувати своїми спортивними перемогами. Цього разу першокурсник факультету землевпорядкування Олексій Малець зайняв почесне 3 місце у чемпіонаті України з боротьби самбо серед юніорів у ваговій категорії 74 кг.

Чемпіонат проходив з 1 по 3 лютого у Херсонському вищому училищі фізичної культури. За три дні змагань на килими вийшли понад 450 самбістів. Як зазначають організатори заходу, турнір з самбо такого рівня востаннє у Херсоні проходив 25 років тому і цього разу став наймасовішим.

Олексію, вітаю тебе з почесним призовим місцем! Це велика відповідальність – брати участь у чемпіонаті України. Які відчуття?

– Щиро дякую, Анастасія! Завжди трохи хвилююся у відповідальні моменти, але мене постійно підтримують мої рідні, тому я роблю все для того, щоб вони мною пишалися. Завжди потрібно, щоб хтось був поруч. Підтримка перед кожними виступом надихає мене на досягання поставленої мети. І дійсно, приємно бачити результат великої праці над собою.

Чи можеш підтвердити, що спорт, зокрема, самбо, змінило твоє відношення до життя, сформував характер?

– Так, авжеж. Самбо – не тільки вид спортивного єдиноборства, а й система виховання. Заняття самбо сформували мій твердий характер, стійкість і витривалість. Самбо формує людей, здатних постояти за себе, за свою сім'ю, за Батьківщину.

Хотів би ти у майбутньому стати тренером? Чи все ж таки це більш хобі, аніж професія?

– Мені дуже подобається спостерігати, як діти вчаться на своїх помилках, зокрема, у боротьбі самбо. Я згадую, як робив такі ж самі, і мені б дуже хотілося підтримувати їх на змаганнях, передати свій невеликий досвід, але професія землевпорядника все ж таки мені більш імпонує.

Займатися спортом, працювати над собою і ніколи не здаватися – ось три головних кити, на яких тримається успіх і Олексій із кожною новою перемогою нам це доводить. Так тримати!

Розмовляла Анастасія Матейченко,
студентка факультету землевпорядкування


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook