Науково-педагогічні працівники гуманітарно-педагогічного факультету підвищили свою педагогічну майстерність

29 January 2019, 15:22

   29 січня 2019 року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України вперше проведено семінар із підвищення педагогічної майстерності науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу. 

   До початку його роботи кафедри факультету організували виставку навчально-методичної та наукової літератури, оглядаючи яку, викладачі мали можливість обмінятися досвідом.
   З вітальним словом до всіх присутніх звернувся професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Микола Томенко. Він підкреслив, що в нинішніх реаліях нашої держави основною метою будь-якого закладу вищої освіти є формування у майбутніх фахівців сучасного світогляду у процесі їх теоретичної й практичної підготовки та виховання справжніх громадян і патріотів України.

   Традиційно відкрив семінар декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук, який у процесі доповіді на тему «Організація освітнього процесу на гуманітарно-педагогічному факультеті та перспективи розвитку факультету у світлі вимог «Голосіївська ініціатива – 2020» поінформував науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжний персонал про сутність та особливості функціонування факультету в нових політичних, соціально-економічних та культурних реаліях, прокоментував зміни в сучасній нормативній документації щодо організації освітнього процесу в державі та НУБіП України та ознайомив співробітників зі структуруванням виховного процесу в реалізації концепції людиноцентризму.

   Особливо зацікавила працівників факультету доповідь кандидата педагогічних наук, доцента Людмили Омельченко на тему «Методи запобігання булінгу в студентських групах», у процесі якої вона ознайомила науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжний персонал факультету з причинами прояву агресії в студентських групах та розкрила методи її запобігання.

   Продовжила семінар професор кафедри психології Анжеліка Шамне. Виступаючи з темою «Шляхи та методи ефективного психологічного впливу в педагогічній діяльності», доповідач розкрила феномен психологічного впливу, його сутнісні характеристики, механізми та особливості вияву в педагогічній діяльності, ознайомила із засобами та методами конструктивного психологічного впливу на молодь студентського віку, організувала цікавий тренінг з діагностики особистісного потенціалу та здатності ефективного психологічного впливу на оточення.

   Започаткування семінару із підвищення педагогічної майстерності науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу ще раз засвідчило, що ефективна система освітнього менеджменту, творчий характер і глибокий зміст продуманої та цілеспрямованої діяльності керівництва гуманітарно-педагогічного факультету сприяє професійному зростанню його працівників та усвідомлення ними власних професійно-вагомих якостей, що забезпечують високий рівень їх самоорганізації та професійної діяльності.

Людмила Білан,
доцент кафедри методики навчання та
управління навчальними закладами
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook