Стати першими серед рівних ‒ основна настанова гуманітаріям-першокурсникам на Посвяті в студенти

31 August 2018, 15:29

  Цього року сім’ю гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України поповнило 548 юнаків і дівчат із різних куточків України та з інших країн. На Посвяту прийшли не тільки студенти, але й їхні батьки, друзі та викладачі факультету.

   У переповненій актовій залі розпочалися урочистості з внесення прапора факультету та виконанням гімну на музику заслуженого артиста України і доцента кафедри культурології Романа Рудого та слова аспірантки Мар’яни Палагнюк. Саме Роман Антонович разом із Катериною Столяревською подарували неперевершене його виконання. І хоча першокурсники вперше чули слова гімну, але вони були близькі серцю і їх підхопили присутні.

   До студентів нового набору, їхніх батьків, викладачів та гостей з вітальними словами звернувся декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук і побажав: нехай прагнення до знань та самовдосконалення постійно зростає, нехай навчання в університеті буде успішним та, незважаючи на тимчасові труднощі, приносить задоволення, нехай ви станете затребуваними спеціалістами, і найголовніше – нехай роки студентства будуть насичені найяскравішими подіями, які буде безмежно приємно згадати до найменших дрібниць! Василь Дмитрович висловив упевненість в тому, що сьогоднішні першокурсники завтра стануть висококласними фахівцями, знаними міжнародниками, журналістами, перекладачами, психологами, соціальними працівниками, педагогами, керівниками навчальних закладів.

   З вітальним словом звернувся до присутніх Іван Чиж, радник ректора, заслужений журналіст України, який зазначив, що вступ до університету ‒ важлива подія в житті випускника школи, а стати студентом Національного університету біоресурсів і природокористування України, одного з найпотужніших навчальних закладів, ‒ це перемога кожного із присутніх в цій ошатній залі.

   Свої настанови першокурсникам висловив і голова студентської організації факультету Валентин Савченко, який разом із другокурсницею Наталією Мотенко передали першокурсникам символічні атрибути свята: студентський квиток, залікову книжку і ключ знань.

   Урочиста й хвилююча мить ‒ складання першокурсниками Присяги студента НУБіП України, яку урочисто зачитали Софія Грабовська і Валерій Бойко.

  Музичні та хореографічні вітання приймали першокурсники, їхні батьки, викладачі гості свята від Кирилюк Дарини, Антоніни Штики і Данила Карачевського, ансамблю бального танцю «Чарівність», хорової групи народного ансамблю пісні і танцю «Колос» ім. Станіслава Семеновського, учасників чоловічого вокального ансамблю «Амеро» і жіночого ансамблю «Октава».

  Із позитивними враженнями та емоціями студенти продовжили спілкування у своїх групах, знайомство з університетом. А студентка-першокурсниця Іванна Приходько зазначила: «Упевнена, що сьогодні не тільки я зрозуміла, що обрала правильний шлях та не помилилась у виборі навчального закладу – Національного університету біоресурсів і природокористування України».

  Урочистості ще тривають. І ще більших сильних і позитивних вражень першокурсників очікують від свята «День знань».


Світлана Харченко,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету,
Приходько Іванна,
студентка першого курсу спеціальності «Журналістика»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook