Українці на рушниках і сорочках вишивають не просто візерунки, а долю на все життя

28 August 2018, 10:00

1 вересня - неодмінно початок нового навчального року. У НУБіП цього року особливе свято - є успіхи і перемоги, досягнення, є нова кафедра журналістики та мовної комунікації, що означає - чекайте нову плеяду талановитих журналістів, випускників НУБіП журналістів-патріотів.

1 вересня - Початок нового етапу у житті людини - для хоробрості одягніть вишиванку і рухайтеся до успіху. 

 

Дорослі намагаються дати своїй дитині оберіг на щастя, захистити на удачу. З давніх давен існує українська традиція: разом із благословенням дарувати сорочку. Вишиванка має незбагненну енергетику, яка підсилює ауру свого господаря.

У нас, українців, на рушниках і сорочках вишивають не просто візерунки, а долю. Це у нас на вишиванках розпускаються не просто квіти, а цвіт життя. Це у нас в народному костюмі відбивається багатовікова історія. Український стрій формувався і змінювався протягом століть. І на основі традицій та особливостей народного костюму сформувався й одяг гетьманів та козаків. Воїни надавали значення своєму зовнішньому вигляду - одяг це візитка людини. У всі часи українці любили як простий одяг, так і шляхетні шати. Особливо це стосувалося козацької старшини у минулому. Ошатні тканини, дороге оздоблення, каміння, хутро –  це стало невід’ємною частиною костюма козацької верхівки у минулому і лідерів сьогодення. Вдало відтворили цю шляхетну рису й красу етнічного вбрання у сучасному світі, знайдіть свою вишиванку, або створіть її самі. Будьте готовими до 1 вересня.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook