Майбутня журналістка Вікторія Хлопчанюк: «Університет і спеціальність я обрала не випадково»

August 27, 2018

  

Звідки Ви дізналися про НУБіП?

Я маю старшу сестру, яка закінчила Національний університет біоресурсів і природокористування України, саме вона порадила мені цей заклад освіти. До того ж, під час її навчання я гостювала в неї, тому мала змогу побачити університет і гуртожиток, які ще тоді мені дуже сподобалися.

 

Чому Ви обрали саме спеціальність «журналістика»?

Я дуже соціальна людина, жодні події мене не оминають, адже мережа Інтернет, телебачення, преса – поширені комунікації в наш час. І мені завжди було цікаво знати, хто і як створює новини. Як казав Вінстон Черчилль: «Краще робити новини, ніж говорити про них».

 

Чим Вас приваблює професія журналіста?

Журналіст – це не просто людина, яка щодня виконує рутинну роботу і повертається додому втомленою та пригніченою. Журналіст – це той, хто з роботи не хоче йти, адже він творить новини, працює для людей, перебуває у вирі подій, відвідує цікаві місця, знайомиться з відомими особистостями, постійно дізнається щось нове, а головне – має змогу про це розповісти іншим.

 

Якою Ви бачите місію журналіста в суспільстві?

Я вважаю, що в журналіста одна головна місія – пізнавати і розповідати: дізнаватись щось нове, а потім правильно доносити це іншим.

 

Змалюйте портрет сучасного журналіста.

Витривалість, порядність, чесність, справедливість, бажання, хитрість, неординарність, наполегливість, іноді навіть нахабність (у розумних межах) – це ті риси, які повинні бути у справжнього сучасного журналіста.

 

Які маєте досягнення?

Я досить активна особистість, тому всі шкільні, районні заходи, олімпіади, змагання – це моє. Найбільше досягнень маю у спорті: чемпіонка району з бігу на 80 м і 100 м, чемпіонка району зі стрибків у довжину та призерка області з бігу та стрибків; уже 5 років займаюся баскетболом, була капітаном команди; маю залікову кваліфікаційну книжку спортсмена з кваліфікацією ІІІ розряду.

 

 

На районному етапі посіла І місце з української мови та літератури, І місце – з правознавства, І місце – з трудового навчання, двічі ІІ місце – з математики, ІІ місце з – географії, ІІІ місце – з англійської мови, ІІ – місце в Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика. Декілька років займалася танцями, люблю декламувати вірші, грати на сцені та багато-багато іншого.

 

 

Про що Ви мрієте і де плануєте працювати у майбутньому?

Я мрію пов’язати майбутнє з журналістикою, бо це спосіб життя, це голос, який щодня кличе за собою в різні куточки світу. Журналіст – це найцікавіша професія. Щоб відчути її смак, потрібно зануритись у неї з головою, що я в майбутньому і прагну зробити.

 

Розмовляла доцент кафедри журналістики

та мовної комунікації Олена Балалаєва

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook