ВІДВІДУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО ПАРКУ «МЕЖИГІР'Я», ЯК СКЛАДОВА ПРИЄМНИХ ЕМОЦІЙ УЧАСНИКІВ «FOOD SAFETY SHORT COURSE»

June 22, 2018
с. Нові Петрівці, Київська обл.

 

 

Слухачі та лектори курсу «Food Safety Short Course» відвідали Національний парк «Межигір'я».

Як же добре коли вихідні дні, можна планувати різноманітні цікаві поїздки, екскурсії за для відкриття чогось нового та незвіданого. Ці вихідні видалися дуже активними для слухачів та викладачів курсу «Food Safety Short Course».

Подорож почалась із 7 причалу Річкового вокзалу, де було здійснене десантування нашої дружньої компанії на теплохід «Яків Задорожний». Протягом двох годин ми, разом з американськими , мали можливість помилуватись красою величного Дніпра, островів, проплисти уздовж Подолу, Оболоні, Вишгорода. Вихід на Київське водосховище за допомогою шлюзування справило неабияке враження на присутніх, та запам’ятається на довго.

 

О 13.00 відбулась висадка гостей в Межигір'ї. Резиденція в Межигір'ї - нова визначна пам'ятка Київщини, яку поспішають відвідати люди з усіх куточків України та світу. Урочище Межигір'я розташоване біля Дніпра, в селі Нові Петрівці Вишгородського району за 14 км від Києва.

До 1923 року на цій території діяв Межигірський чоловічий монастир. Протягом 1923 - 1931 років цю будівлю використовував керамічний технікум. Після того, як українську столицю перенесли з Харкова до Києва, було прийнято рішення знищити монастир. На його місці звели урядову резиденцію, яка в радянські часи належала Станіславу Косіору, Микиті Хрущову і Володимиру Щербицькому. У 2000-х власником резиденції став колишній президент України Віктор Янукович.

Скільки потрібно людині для щастя !? Філософське питання ...

 

Цей природний комплекс віддалено нагадує Національний дендропарк «Софіївка»: так само вражає розмірами території (площа - близько 140 гектарів), достатком рідкісних кущів і дерев, біля яких стоять таблички з їх назвами, і красивими скульптурами.

Коли увійшли на територію резиденції, були вражені масштабами  і взагалі від всього побаченого. Доглянуті газони, клумби з прекрасними рослинами та квітами. Чисті ставки з фонтанами і маленькими оазисами з різними композиціями, містки, водоспади.

На березі нас зустрічала яскрава пам'ятка парку - плавучий ресторан-дебаркадер «Галеон» - розташований в затоці "Межигір'я" на березі Київського моря.

Приємно вразила екскурсія територією на електромобілях, бо обійти і помилуватись всією територією та диковинками резиденції, мабуть, за один день неможливо.

Відвідали головне спорудження резиденції - чотириповерховий клубний будиночок «Хонка» - який отримав свою назву на честь фінської компанії «Honka», яка його побудувала. Об'єкт повністю споруджений з дерев'яних брусів.

 

 

 

Знайшли легендарний Межигірський зоопарк. У звіринці поспостерігали за дикими кабанами, європейськими баранами муфлонами, оленями, оленями, страусами та іншими тваринами. Неподалік у вольєрах мешкають рідкісні види птахів: дрохви, павичі, журавлі-красавки і папуги.

Оцінили масштаби поля для гольфу та музею ретроавтомобілів.

Після такої виснажливої, але надзвичайно цікавої прогулянки всі були раді пікніку на галявині парку, після якого зворотній шлях на теплоході здався ще приємнішим та цікавим.

Ось така красива у нас вийшла екскурсія в Межигір'ї. Чудові види, приємна компанія та захоплюючий сплав по Дніпру наповнили чудовими емоціями та ще довго спогади спонукали захоплювалися побаченим!

 

Юлія Слива

доцент кафедри стандартизації та сертифікації

сільськогосподарської продукції факультету харчових

технологій та управління якістю продукції АПК

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook