Анна Береза успішно представила НУБІП на ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Переклад (німецька мова)»

May 17, 2018

    У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся другий етап Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Переклад (німецька мова)», в якій взяла участь і виборола почесне шосте місце студентка четвертого курсу гуманітарно-педагогічного факультету Анна Береза.
    Анна поділилась своїми враженнями від Олімпіади: «Мені пощастило взяти участь і захистити честь нашого університету. Олімпіада тривала два дні: письмовий та усний тур. У день письмового туру необхідно було перекласти три тексти: науково-технічний та художній з німецької мови українською, публіцистичний текст – з української німецькою. Завдання не здалися мені надто складними. Було цікаво підбирати якомога влучніші відповідники і самостійно створювати новий текст мовою перекладу.
    Наступного дня відбувся усний тур, за правилами якого необхідно було здійснити синхронний та послідовний переклад. Я отримала неоціненний досвід та переконалася, що рухаюся у правильному напрямі й докладаю зусилля недарма. Крім того, я познайомилася зі студентами інших університетів, спілкування з якими вселило в мене натхнення щодо мого професійного майбутнього.
    Брати участь в олімпіаді такого рівня я вважаю за честь і за цю можливість я дуже вдячна завідувачу кафедри іноземної філології і перекладу Амеліній Світлані Миколаївні і деканові гуманітарно-педагогічного факультету Василю Дмитровичу Шинкаруку. Мені дуже сподобався сам процес і атмосфера заходу, що надихає».


Анна Береза,
студентка групи Філ1401 гуманітарно-педагогічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook