ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Англійська мова та література»

May 2, 2018

З 23 по 25 квітня 2018 року кафедра англійської мови та літератури факультету романо-германських мов Національного університету «Острозька академія» проводила ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Англійська мова та література» для студентів класичних та педагогічних університетів згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1572 від 12.12.2017 «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2017-2018 навчальному році». Переможці першого етапу олімпіади гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Ірина Скочко та Каріна Погукай у супроводі доцента кафедри романо-германських мов та перекладу Сидорук Г.І. взяли участь у другому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Англійська мова та література» і посіли 12 місце з 48 можливих. Олімпіада проходила три дні, протягом яких студенти виконували різноманітні завдання і отримували відповідні бали. В Перший день відбулася невимовно цікава церемонія відкриття заходу, на якій англійською мовою прозвучав виступ ректора академії, декана факультету романо-германских мов і виступ студентів-філологів Острозької академії. Цього ж дня наші студенти виконували завдання з творчого письма і показали високі результати. Другого дня вони проходили аудіювання, що склададалося з прослуховування 10 текстів різної тематики та складності.

 

Третій день виявився найтяжчим, оскільки наші студенти виконували тест з комплексу дисциплін. Це теоретична фонетика, лексикологія, стилістика, історія англійської мови, граматика, література. Тут бали, чесно кажучи, були невисокі, оскільки теорфонетика у нас не викладається взагалі, а зарубіжна література – не в повному обсязі. Як результат, наші студенти принесли нашому університету 12 місце серед 48 закладів вищої освіти, представлених на Олімпіаді. Отже, було б доцільно включити ці дисципліни в повному обсязі в навчальний план з підготовки філологів в НУБіП України.

Ми дякуємо нашим студентам, Карині Погукай та Ірині Скочко, за високі місця на Олімпіаді, за знання й талант, витримку й бажання перемагати. Бажаємо їм подальших успіхів і перемог!
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook