Міжнародна співпраця гуманітарно-педагогічного факультету в дії

28 March 2018, 11:23

 Міжнародна співпраця гуманітарно-педагогічного факультету в дії

Питання розвитку професійної компетенції і підвищення педагогічної майстерності завжди є одним із пріоритетів гуманітарно-педагогічного факультету. Саме тому в рамках «Тижня французької мови в НУБіП України» на нашому факультеті відбувся міжнародний науково-практичний семінар «Мотивація та інноватика у викладанні іноземних мов у вищих навчальних закладах Франції й України» для викладачів, аспірантів та магістрів-гуманітаріїв.
Всім відомо, що питання особистісної і професійної мотивації, як рушійної сили процесу вивчення іноземної мови, є надзвичайно актуальним в НУБіП України. Саме цій проблемі були присвячені доповіді викладачів кафедри іноземної філології і перекладу.
Особливо цікавим став виступ досвідченого педагога і викладача французької мови як іноземної Едіт Гурвієз з університету Гренобль – Альп і представника асоціації викладачів французької мови.
Референт представила практичні аспекти діяльнісно-орієнтовного і міжкультурного підходів при викладанні іноземних мов у Франції. На базі цієї тематики відбулася панельна дискусія викладачів іноземних мов нашого університету. Особливо динамічним було обговорення методу проектів як  комплексного навчального методу, що дозволяє індивідуалізувати навчальний процес, дає можливість студентам проявити самостійність у плануванні, організації та контролі своєї діяльності.
Щиро сподіваємося, що результати і науково-педагогічний досвід таких міжнародних заходів будуть і в подальшому спрямовані на впровадження якісних і ефективних методів викладання іноземних мов в НУБіП України.    
Наталія Рудницька,
старший викладач кафедри іноземних мов і перекладу
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook