Кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

Наукові досягнення здобувачів освіти

   Участь у всеукраїнських та міжнародних наукових заходах:

  • Світлана Омельчук отримала диплом ІІ ступеня за перемогу в І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в галузі знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році зі спеціальності 201 “Агрономія” - nubip.edu.ua/node/136615.

  • Андрій Раков взяв участь в І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в галузі знань і спеціальностей у 2021/2022 навчальному році зі спеціальності 201 "Агрономія"
  • Ірина Шпакович взяв участь в І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в галузі знань і спеціальностей у 2020/2021 навчальному році зі спеціальності 201 "Агрономія" з темою "Частота індукції гаплоїдного насіння кукурудзи лініями та гібридами гаплоіндукторів"
  • Світлана Омельчук взяла участь у Міжнародному ріпаковому конгресі 2023 у Сіднеї - nubip.edu.ua/node/136615

  •  Олександр Чурута та Іванна Шліхта взявли участь в Міжнародній науково-практичній онлайн конференція «Біотехнологія у тваринництві. Історія, сьогодення, майбутнє» приурочену 110-й річниці від дня народження видатного вченого, заслуженого діяча науки України, доктора біологічних наук, професора Ігоря Васильовича Смирнова.

  • Олекчандр Чурута є головою правління ГО "Українська конопляна асоціація". За його ініціативи щорічно проводиться головна виставкова подія коноплярства - "Конопляний ярмарок".

 

   Участь у всеукраїнських та міжнародних конференціях:

  1. Перспективи гібридів F1 соняшнику з різним жирно-кислотним складом у годівлі тварин. Міжнародна науково-практична онлайн конференція «Біотехнологія у тваринництві. Історія, сьогодення, майбутнє» приурочену 110-й річниці від дня народження видатного вченого, заслуженого діяча науки України, доктора біологічних наук, професора Ігоря Васильовича Смирнова. Чурута О.О., Дмитренко Ю.М. 07.04.2021 р.
  2. Високоолеїновий соняшник. Перспективи та реалії В мат. Міжнародної науковопрактичної конференції "Сучасні аспекти підвищення продуктивного та адаптивного потенціалу сільськогосподарських культур у контексті європейського зеленого курсу" Жемойда В.Л., Чухрай Н. Миронівка 16.11.2022.
  3. Перспективні гібриди високолеїнового соняшнику для Лісостепу України В мат. V Міжнародної науково-практичної конференції «Селекція – надбання, сучасність і майбутнє (освіта, наука, виробництво)» 25.05.2022 Чухрай Н., Жемойда В.Л. 3. Досягнення селекції вики ярої посівної в Україні В мат. V Міжнародної науковопрактичної конференції «Селекція – надбання, сучасність і майбутнє (освіта, наука, виробництво)» 25.05.2022 Чурута О.О., Шліхта І., Дмитренко Ю.М.
  4. Оптимізація умов вирощування ріпаку ярого для прискореного аналізу за морфологічними ознаками квіток нового вихідного матеріалу В мат. V Міжнародної науково-практичної конференції «Селекція – надбання, сучасність і майбутнє (освіта, наука, виробництво)» 25.05.2022 Омельчук С.В., Сидоров А.В., Ковалишина Г.М.
  5. Features of the genetics of sweet corn X Applied science international conference of young scientists and experts "BREEDING, GENETICS AND GROWING TECHNOLOGY FOR AGRICULTURAL CROPS" 25.04.2022 Adu-Boakye Oliver, Kovalyshyna H.M.
  6.  Особливості створення гібридів кукурудзи вітчизняної селекції на основі ЦЧС В мат. X Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених і спеціалістів "СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР" Кравчук В.М., Шпакович І.В., Голик Л.М., Ковалишина Г.М. Миронівка 16.11.2022.
  7.  Особливості вирощування батьківських компонентів гібриду кукурудзи НУбісел В мат. V Міжнародної науково-практичної конференції «Селекція – надбання, сучасність і майбутнє (освіта, наука, виробництво)» 25.05.2022 Чубенко Д.В., ЖемойдаВ.Л.
  8. Стан ринку насіння ріпаку ярого в Україні В мат. X Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених і спеціалістів "СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР" Омельчук С.В., Ковалишина Г.М. Миронівка 16.11.2022.
  9. Вихідний матеріал - основа селекції середньоранніх гібридів кукурудзи. Міжнародна науково-практична конференція "Сучасні аспекти продуктивного та адаптивного потенціалу сільськогосподарських культур у контексті європейського зеленого курсу". Жемойда В.Л., Чубенко Д.В., Спряжка Р.О. Миронівка 16.11.2022.
  10. Високоолеїновий соняшник. Перспективи. Реалії. Міжнародна науково-практична конференція "Сучасні аспекти продуктивного та адаптивного потенціалу сільськогосподарських культур у контексті європейського зеленого курсу". Жемойда В.Л., Чухрай Н.Р., Спряжка Р.О. Миронівка 16.11.2022.
  11. Тривалість яровизаційної потреби для генотипів пшениці озимої та ярої. В мат. Міжнародної науково-практичної конференції «Продовольча та екологічна безпека в умовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України і світу», Голик Л.М., Богдан В.В., Ковалишина Г.М., Шпакович І.В. 2023 
  12. Сучасні технології генетичного покращення сільськогосподарських культур. В мат. Міжнародної науково-практичної конференції «Продовольча та екологічна безпека в умовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України і світу», Омельчук С.В., Сидоров А.В., Ковалишина Г.М. 2023
  13. Сучасні сорти пшениці ярої вітчизняної селекції. В мат. XI Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених і спеціалістів "СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР",  Богдан В.В., Ковалишина Г.М.  2023
  14. Використання неяровизаційно-щепленого методу для прискорення яровизації озимого ріпаку. XII Міжнародна наукова конференція «СЕЛЕКЦІЙНОГЕНЕТИЧНА НАУКА І ОСВІТА» (Парієві читання), Омельчук С.В., Сидоров А.В., Ковалишина Г.М. 2023 
  15. ОЦІНКА ВРОЖАЙНИХ ТА АДАПТИВНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СОРТІВ ВИКИ ЯРОЇ. В мат. Міжнародної науково-практичної конференції «Продовольча та екологічна безпека в умовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України і світу», Шліхта І.В., Дмитренко Ю.М. 2023 

   Участь в предметних олімпіадах:

   З дисципліни "Селекція і насінництво польових культур"в 2023 році: 

1 місце - Світлана Омельчук

2 місце - Іванна Шліхта

3 місце - Антоніна Поддубняк

   З дисципліни "Агрохімія" в 2023 році:

3 місце - Іванна Шліхта

   Участь у постерних конфернціях: 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook