Кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

Навчальні та науково-дослідні лабораторії

  Навчальні лабораторії забезпечують проведення лабораторних та практичних занять студентів освітньо-ступенів «Бакалавр» та «Магістр» із навчальних дисциплін, що забезпечує кафедра.
 
   База практичної підготовки є невід'ємною складовою якісної підготовки майбутніх фахівців. Це питання для кафедри є пріоритетним, тому значна увага приділяється організації та оснащенню навчальних та навчально-виробничих лабораторій.

 На кафедрі генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського функціонують:
- навчальна лабораторія "Селекції і насінництва сільськогосподарських культур", яка розміщена в аудиторії № 61 корпусу 4;
- навчальна лабораторія "Генетичних ресурсів та сортової сертифікації", яка розміщена в аудиторії №57 корпусу 4;
- підрозділ "Дослідне поле", що знаходиться на базі Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України Агрономічна дослідна станція (ВП НУБіП України "АДС")
- Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур;
- навчальна лабораторія "Сортовивчення та охорони прав на сорти рослин", яка розташована на базі Українськогоінституту експертизи сортів рослин;
- навчально-науковий центр "Сучасні методи створення та ідентифікації сортів рослин", що розміщений на базі Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків.
 
 

Навчальна лабораторія "Селекції і насінництва сільськогосподарських культур"

Навчальна лабораторія "Селекції і насінництва сільськогосподарських культур" розміщена в аудиторії № 61 корпусу 4.

 Навчальна лабораторія "Генетичних ресурсів та сортової сертифікації"

Навчальна лабораторія "Генетичних ресурсів та сортової сертифікації" розміщена в аудиторії №57 корпусу 4.

 

Підрозділ "Дослідне поле"

Підрозділ "Дослідне поле" знаходиться на базі Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України Агрономічна дослідна станція (ВП НУБіП України "АДС") - nubip.edu.ua/node/4452.

Підрозділ включає в себе великі колекції ярих та озимих зернових культур вітчизняної селекції. Тут проводиться селекція та насінництво кукурудзи.

Є базою для проходження навчальної та виробничої практики для студентів ОС "Баклавр", а також ОС "Магістр" за ОП "Селекція і генетика сільськогосподарських культур". Також є базою для проведення дослідів аспірантами кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського.

 

 

 

 Демонстраційне колекційне поле

На Демонстраційному колекційному полі сільськогосподарських культур щороку висівається мала колекція ярих і озимих зернових культур. Тут знаходяться невеликі ділянки гібридизації кукурудзи і пшениць озимої та ярої для проведення практичних занять, а також для виконання наукових досліджень магістрів та аспірантів.

 

   Навчальна лабораторія "Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин"

Положення про навчальну лабораторію "Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин"
    Навчальна лабораторія "Сортовивчення та охорона прав на сорти рослин" функціонує на базі Українського інституту експертизи сортів рослин (вул. Генерала Родимцева, 15, Київ) - https://www.sops.gov.ua
 
 
 Виконується науково-дослідна робота з актуальних проблем в галузі селекції та насінництва озимого та ярого ріпаку з поліпшеними якісними показниками насіння; удосконаленню генетико – селекційних методів створення адаптованих, високопродуктивних сортів і гібридів зернових культур та розробці технології їх насінництва; створюються та вивчаються колекції зернових, круп’яних, олійних та багаторічних бобових трав для селекційно – генетичних цілей.
 
 
 

 ННЦ «Сучасні методи створення та ідентифікації сортів рослин»

Положення про ННЦ «Сучасні методи створення та ідентифікації сортів рослин»
ННЦ "Сучасні методи створення та ідентифікації сортів рослин" функціонує на базі Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України вул. Клінічна, 25, Київ) - https://www.bio.gov.ua/.
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook